Inred med kökshylla, 7 inspirerande tips

Inred med den trendiga kökshyllan – 7 inspirerande idéer

Länge leve kökshyllan! Nu skiftar vi fokus mot hemmets hjärta, där allt från synliga, välkurerade samlingar till klassiska tallrikshyllor leder vägen. Inspireras av sju sätt att inreda med den tidlösa förvaringsfavoriten.

Annons
Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjorna
Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjorna
1:52

Nu byter vi ut galleriväggsbilder mot shelfies på hemmaplan. I pandemins fotspår har vi oundvikligen lagt större fokus hemmavid och skapat uppiffade, konstnärliga blickfång på hemmaplan när både galleri- och utställningsbesök uteblivit.

Även om vi så sakteliga kan ta del av inspiration utifrån i allt större utsträckning ser hemmatrenden ut att hålla i sig, inte minst i köket. Kökshyllan har blivit en populär favorit bland Pinterest-användarna och comebacken är ett faktum bland både kedjor och varumärken. Utbudet av öppna hyllplan utökas tillsammans med allt färgstarkare komponenter att addera till den.

Annons

Här samlar vi sju inspirerande sätt att inreda med den tidlösa kökshyllan, från uppiggande färgval till unika loppisfynd:

1. Hyllan som statement

Inred med kökshyllan, statementdetalj
Futuristiska vibbar präglar &Traditions maffiga kökslösning. Foto: &Tradition.  

Kökshyllan är inte direkt ett nytt påfund, men går numera att hitta i mängder av härliga tappningar. Nu gillar vi att revoltera mot det enhetliga och uppenbara genom att bryta av miljön med spännande form, avvikande färg och okonventionella uttryck. Låt kökshyllan bli en kontrasterande möbel med statementfaktor!

Annons

2. Maxa med skena

Inred med vägghylla, smart förvaring
Boosta förvaringsmöjligheterna genom att addera smart förvaring under hyllan. Foto: deVOL kitchens via Pinterest.  

Inspireras av compact living-filosofin och optimera förvaringslösningarna ut i fingerspetsarna. Med en enkel skena eller stång får du ut mer av kökshyllan utan att det känns plottrigt och övermäktigt. Anpassa med krokar för att enkelt kunna hänga upp kökstillbehör ackompanjerat med en ombonad, personligare boost.

3. Färgstarka kontraster

Inred med kökshylla, blanda in färg
Sugen på att addera mer färg? Börja med kulör i mindre mängd i form av småförvaring och tallrikar innan du tar ut svängarna. Foto: Hay.  

Få har nog missat den högnostalgiska 80-talsosande neontrenden som gärna får göra avtryck i alla hemmets rum framöver. Låt den lekfulla färgpaletten inspirera kökshyllans färgsättning och föremålen i den. Här finns det inga direkta pekpinnar, utan tänk snarare att alla färger är kompatibla i lagom mängd.

Annons

4. Tallrikshyllan i fokus

Inred med tallrikshylla
Länge leve tallrikshyllan! Inred med den tidlösa favoriten och liva upp med favoritporslinet. Foto: Ikea.  

Utöver färgglada kökshyllor gör även den mer nedtonade, klassiska tallrikshyllan en efterlängtad comeback, vilket rimmar väl med allmogetrenden som vi inte får nog av. Tallrikshyllan är lite av ett statement i sig, men får gärna förgyllas med omaka porslin och detaljer med historia för att fånga upp den nostalgiska känslan på riktigt.

5. Samla loppisfavoriterna

Inred med kökshylla, loppisfynd
Kokböcker, köksredskap och loppisfynd. Addera små, unika detaljer på kökshyllan för en personligare känsla. Foto: Magnolia via Pinterest.  

Loppisfynd och auktionsguldkorn är tacksamma att inreda med oavsett rum. Blanda in unika objekt och personliga favoriter i ett personligt stilleben med kökshyllan som utgångspunkt. Oberoende storlek på hyllan eller tillgänglig yta är det fint med ett litet blickfång som lyfter upp.

Annons

6. Välkurerad trendsamling

Inred med kökshylla, färgglad inredning
Hos danska Hay dominerar den färgsprakande trenden, både i form av förvaring och dukning. Foto: Hay,  

Gillar du att prova på trender i lagom mängd? Kökshyllan är en ypperlig plattform att integrera mikrotrenderna på. Utöver stämningsfulla loppisfynd och hållbara personliga föremål är färgat glas (ju poppigare desto bättre), böljande keramik i levande former och rejäl lera tre högaktuella bubblare.

7. Blanda in växter

Inred med kökshylla, gröna växter
Liva upp köksmiljön med grönskande växter i hyllan. Foto: Fröken Fräken.  

Den harmoniska växttrenden med gröna växter i mängder är här för att stanna. Växter har etablerat sin plats i hemmets alla rum och trivs självklart även i köket. Ett säkert kort är härdiga växter eller kryddväxter. Låt favoritkryddorna stå inom räckhåll för att underlätta matlagningen och samtidigt skapa en grönskande oas.

Annons