inredning sovrum 2021

Uppdatera sovrummet – 22 fina detaljer som ger oss vårkänslor

Uppdatera ditt sovrum i årets trender! I vår håller vi hårt i de jordnära tonerna men släpper in de dova lila och blå för att lätta upp och ge inredningen en riktig vårkänsla. Vi listar 22 fina detaljer till sovrummet.

Annons

Snart börjar vårkänslorna att bubbla över och vi kan inte längre bärga oss från att öppna vårgarderoben eller inreda med vårens hetaste trender! Möt ljuset utanför fönstret med vackra detaljer, textilier i linne, dova toner av blått och lila i en harmoni med de jordnära nyanserna.

 

Att tänka på när du inreder ett sovrum

Det finns några små och enkla knep att tänka på när man inreder sitt sovrum oavsett vilken säsong det är eller vilken inredningsstil man är ute efter. För det första så var inte blyg med textilierna. Våga hellre ta i lite extra så skapar du dig snabbt ett sovrum som andas lugn och harmoni. Gardiner från golv till tak, mjuka kuddar i sängen, bäddset och ett sängöverkast är några tips på textilier som gärna får ta en stor plats i din sovrumsinredning.

Annons

Använd belysning som ger ett rofyllt sken och gärna fler än en ljuskälla för att enkelt kunna sprida ut ljuset i rummet på fler platser.

Fokusera på få men väl utvald detaljer som går hand i hand med den övriga inredningen i rummet. Även att blanda både fina praktiska detaljer och dekoration i inredningen. Det kan vara allt ifrån en snygg klädstång till ljusstakar, smyckeskrin eller tavlor på väggarna.

Vill du ha fler tips på hur du förhöjer ditt sovrum? Här hittar du allt vi skrivit om sovrum och sovrumsinredning.

 

Inredning till sovrummet våren 2021:

Vi listar 22 fina detaljer att uppdatera sovrummet med som ger oss riktig vårkänsla!

Annons
vägglampa
 

Vägglampa från Firm Living. Den har en stilren design och är tillverkad i pulverlackerat stål. Lampan passar perfekt exempelvis över sängen och har en vinklingsbar skärm som gör att du kan rikta ljuset. Finns även i svart. Köp den här (länk till butik).

 

Lila bäddset i 2 delar av ekologisk bomull från Jotex. Köp det här (länk till butik).

Annons
 

Fint sängbord i rotting med mycket plats för förvaring. Du hittar det här (länk till Kitchentime).

 

Spegel i lekfull form från Åhléns. Köp den här (länk till Åhléns).

 

Mjuk matta i viskos med silkekänsla och fina färgskiftningar från Ellos Home. Finns i fler färger. Köp den här (länk till Ellos).

Annons
 

Tender ljusstake från det populära varumärket KLONG och har tagits fram i en elegant och tidlös design. Du kan köpa den här (länk till butik).

 

Dubbelsidigt/vändbart överkast av jacquardvävd och tvättad bomull från Ellos Home. Köp det här (länk till Ellos).

 

Grafisk poster från Pelcasa. Köp den här (länk till Åhléns).

Annons
 

Tre fina prydnadskuddar som är perfekta att bädda sängen med tillsammans där alla går i den taktila trenden och i jordnära toner. Det vänstra är kuddfodralet Copenhagen från Classic Collection är en detaljrik kudde i bomull med tofsar, köpa den här (länk till Åhléns). I mitten är det ett kuddfodral av ull från H&M Home, köp det här (länk till butik). Till höger är det ett kuddfodral i tvättad linne från H&M Home, köp det här (länk till butik).

 

En liten, rund ask i trä. Asken är tvådelad och kan användas för förvaring av till exempel smycken och andra små ting. Locket har en spegel på undersidan. Köp den från H&M Home här (länk till butik).

Annons
 

Lila ljusstake från HAY i ett vackert och unikt formspråk designat av Wang & Söderström. Köp den här (länk till butik).

 

Ett beige påslakanset i krinklad, vävd bomullskvalitet från H&M Home. Köp det här (länk till butik).

 

Klädhängare i mässing från HKliving. Du hittar den här (länk till Kitchentime).

Annons
 

Handgjorda kruka av terrakotta, producerade exklusivt för Designtorget. Krukorna finns i olika storlekar och färger. Köp den här (länk till Åhléns).

 

Mysig taklampa i tyg från PR Home. Köp den här (länk till Ellos).

 

En hängare i rotting med ram och fyra krokar i trä från H&M Home. Köp den här (länk till butik).

Annons
 

Lätta naturfärgade gardiner från Himla i vackert hellinne som tvättats efter sömnad för att få en mjuk och skön känsla. Köp dem här (länk till Ellos).

 

Sänggavel i rotting med tätflätad topp och dekorflätad kant. Finns även i både ljusare och märkare nyans. Köp den här (länk till Ellos).

 

Lila poster från Ellos Home. Köp den här (länk till Ellos).

Annons
 

Ta in vårens första blomster i dessa små minivaserna från Kähler. Köp dem här (länk till butik).

LÄS MER:

Tidlös design – 12 vackra klassiker att inreda med år efter år

Ge dina böcker och tidningar plats att glänsa – 18 fina tidningsställ

Skandinaviskt och avskalat – 22 trendiga detaljer som hjälper dig att skapa stilen

Publicerat 12 februari 2021
Annons