Inredningstrenderna som tar över på Hemnet 2017

Årets bostadsannonser spås bli betydligt mer personliga och färggrannare än tidigare år. Här är trenderna som kommer dominera på Hemnet.

Annons

Ett nytt år har redan tagit fart och med det kommer även de nya trenderna.

Läs också: Stylisten: De 5 största inredningstrenderna 2017

Förra året var inredningstrenden tydlig på Hemnet. Från år 2015 och helvitt gick vi till ljusgrått, mässing, marmor och nakna glödlampor. Det nya blir att ta steget mot det mörkare och i år spås bostadsannonserna gå i två olika färgskalor.

Dels kommer mörka toner, sammet och antika inslag att vara populärt, som en slags motpol till förra årets mer homogena inredningstrend. Mässing byts ut mot silver och årets it-pryl i den unika inredningens anda är oljemålningen.

– Det kommer vara mycket mörka färger, senapsgult, blått och mer färg överlag. Trenden med gamla, men ändå lite lyxiga prylar gör att auktionshusen kan få en uppsving i år, säger Sara Ström, talesperson för Hemnet.

Läs också: Inred hemmet med svarta detaljer – 8 snygga tips

En annan trend är den mer jordnära färgskalan med bruna och beige nyanser.

Annons

– 90-talets terrakottafärg kommer tillbaka, säger Sara Ström.

Inredningen ska, förutom att gå i de olika nyanserna, även vara jordnära och autentisk till sitt ursprung. Återbruk, miljötänk och ett socialt ansvar blir ett inslag i inredningsdetaljerna.

– Det ska inte bara vara fint, utan också göra något gott, säger Sara Ström om den miljömedvetna trenden.

Läs också: Så inreder du hemmet i trendiga bruna toner

Läs också: Här är de största inredningstrenderna 2017 – enligt Pinterest

Annons