trädgårdsfest sommar

Så lyckas du med trädgårdsfesten i sommar – inspireras här!

Dagarna blir längre och kvällarna ljusare – så varför inte anordna en somrig trädgårdsfest? Vi har alla knep för att göra succé.

Annons

Den härligaste årstiden är äntligen här – sommaren är runt hörnet och det är dags att flytta ut festen till trädgården.

Samla vänner och familj över god mat och dryck och njut av de varma sommarkvällarna och varandras sällskap. Vi har listat allt du behöver för en lyckad trädgårdsfest.

Tips och inspiration för en lyckad trädgårdsfest – så gör du

1. Fokusera på en begränsad yta

Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan så för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.

trädgårdsfest inspiration
Satsa på att pynta ett specifikt område i trädgården för att få maximal effekt.  

2. Grilla! Grillspett eller matbuffé

Grillad mat är nästan ett måste på en trädgårdsfest. Bunkra upp med olika typer av fågel, fisk och grönsaker och låt gästerna göra sina egna grillspett. Ett annat alternativ är att grilla allt själv och servera en gigantisk matbuffé.

Annons

3. Nyttja träd och buskar

Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration. Men håll koll på elden!

trädgårdsfest
Utnyttja grönskan i trädgården – häng upp fina lampor eller dekorationer!  

4. Fynda begagnat

I second hand-butiker och på loppis finns det massor av dekorationer att fynda. Ska du anordna en trädgårdsfest med ett speciellt tema är det här du ska leta.

5. Sätt upp ljusslingor i trädgården

En av de bästa sakerna med sommarsverige är de ljusa nätterna, men några timmar per dygn är det ändå mörkt. Bunkra upp med flera ljusslingor och sätt dem tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning. Det är lättare än det ser ut; fäst ljusslingorna i träden och dra ut några förlängningssladdar som du kopplar ihop.

Annons
ljusslingor och lampor i trädgården
Förläng kvällen med hjälp av ljusslingor!  

6. Sommardrinkar till festen

Färgglada fruktdrinkar är både enkelt, smidigt och festligt. Använd stora saftbehållare och låt gästerna fylla på sina glas när de önskar. Fungerar både till barnen i form av saft och till de vuxna i form av olika cocktails. Dekorera med i skivade frukter, örter och isbitar.

drink på tapp
Glöm inte att pimpa drinken! Häll upp i en fin tapp så ser det extra festligt ut.  

7. Satsa på äkta vara

Använd samma porslin och bordsdekorationer som du gör inomhus. Det skapar en känsla av lyx i jämförelse med att äta från papperstallrikar och med plastbestick. Och visst är det mycket godare att dricka vin i ett glas än ur en plastmugg?

Annons

8. Bjud på hemmagjord glass i somriga smaker

Glass är som allra godast när man gör den själv – och vad passar bättre än en somrig cocktailglass till en trädgårdsfest?

trädgårdsfest duka
Satsa på att duka med vanligt porslin som du använder inomhus.  

9. Håll värmen

I Sverige är vi dessvärre inte bortskämda med varma sommarnätter. Var förberedd genom att placera ut ihoprullade filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.

Annons