Odling, Imkes favoriter.

Tid för odling! Imkes fem favoriter just nu

Äntligen dags att börja så och låta det spira, på fönsterbänken, i en äggkartong eller i växthuset. Lycka till med dina projekt!

Annons

1. Sveriges fluffande växtnörd

Karl Fredrik.
Karl Fredrik på Eklaholm har skrivit en bok.  

Karl Fredrik på Eklaholm har skrivit en bok om hur han blev hela Sveriges fluffande växtnörd och florist samt trädgårdsmästare i tv. Här får vi veta allt om hur han träffade drottning Silvia med en näve luktärter i handen och hur man bygger en aurikel-teater. Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen, Bonnier Fakta, 239:-, bokus.com.

2. New botanic

New botanic.
Nicole Wilson har startat New botanic tillsammans med Carve.  

Nicole Wilson är trädgårdsdesigner och har nu startat New botanic tillsammans med trion bakom kommunikationsbyrån Carve. New botanic jobbar utifrån en kollektionstanke med fröer. Här är Black collection som passar att så i april, med fröer för tomat, purpurbasilika, morot, sockerärt samt rödbladig mynta. Ett paket levereras med odlingsbriketter och instruktioner, 450:-, newbotanic.se.

Annons

3. Kollektionen Coco - Maffig bukett-rabatt

Kollektion Coco från New botanic.
Kollektionen Coco av New botanic.  

Kollektionen Coco av New botanic är till för dig som drömmer om en maffig bukett-rabatt. Solros ’Rouge Royale’, solros ’Procut Plum’, solros ’Procut White Lite’, blodamarant ’Red Spike’ och blodamarant ’Hot Bisquit’ ger en ståtlig rabatt och wow-faktor i vasen. 500:-, newbotanic.com.

4. Självhushållningsbok för 2020-talet

Modern självhushållning av Anders Rydell och Alva Herdevall.
Modern självhushållning av Anders Rydell och Alva Herdevall.  

En självhushållningsbok för 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla. Du lär dig biskötselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du gör gin och tonic från grunden eller rör ihop eget skovax ... Modern självhushållning, Natur & Kultur, 279:-, Adlibris.

Annons

5. Praktisk handbok om att odla sommarblommor

Odla blommor: Annueller från frö till bukett av Hanna Wendelbo.
Odla Blommor: Annueller från frö till bukett av Hanna Wendelbo.  

Nu kommer blomsterinspiratören Hanna Wendelbo med en praktisk handbok om att odla sommarblommor. I sina sociala kanaler har hon under flera års tid berättat om hur hon odlar blommor och fått tusentals frågor om hur man gör. Hon är en outsinlig källa till kunskap. I den nya boken samlar hon nu sin visdom och sina favoritblommor. Odla Blommor: Anueller från frö till bukett, Bonnier Fakta, 187:-,bokus.com.

Publicerat 14 april 2022
Annons