Isadeco släpper vårens snyggaste krukor – kika in nya kollektionen här

Isadeco släpper ny kollektion med stiliga krukor och inspireras av efterkrigstidens arkitektur på den amerikanska västkusten.

Annons

Flera spännande svenska företag har den senaste tiden släppt produkter som rör sig i gränslandet mellan inredning och mode. Ett av dessa är Isadeco som förra året började sälja krukor med ambitionen att kombinera modebranschens kollektionstänk med inredningsvärlden.

Vårens kollektion är inspirerad av det amerikanska arkitekturprojektet ”Case study houses”, ett projekt där framstående arkitekter och formgivare som Richard Neutra, Pierre Koenig och Charles och Ray Eames fick i uppdrag att ta fram billiga och effektiva boendealternativ efter andra världskriget. 

 

Programmet löpte mellan 1945 till 1966 och många av de ikoniska husen förevigades av den legendariske fotografen Julius Shulman. Både husens själva arkitektur, och sättet de har dokumenterats på, har fungerat som inspiration i designprocessen.

Annons

 »Det finns en mystik i skildringen av livet som pågår inne i husen som vi har velat återskapa inom ramen för vår kampanj. Vi har velat fånga såväl ljuset som estetiken«, säger Vivianne Issa, grundare och Creative Director.

Kollektionen är fotograferad av John Scarisbrick och släpps i april på företagets hemsida.

 
 
 
Annons
 
 
 
Annons
 
 

Läs mer:

Min stil: Djungel och kontraster hemma hos grundaren av Isadeco

Isadecos krukor gör succé – nu öppnar de nätbutik

Kakan om kollektionen: ”Krukorna är en rätt stor egogrej”

 

Publicerat 10 april 2018
Annons