julen 2020 på Zara Home

Julen 2020 på Zara Home – 9 tips som skapar julkänsla

Subtil julkänsla och vackra detaljer för säsongen. Zara Homes nya julkollektion bjuder på inspirerande bilder inför högtiden. Vi listar nio stylingtips att kopiera hemma i jul!

Annons

Julens nyheter är här och med dem många inspirerande tips på hur man kan skapa julstämning i hemmet. Det kan vara några enkla, små uppdateringar som förändrar känslani ett rum eller en statementdetalj som tar för sig.

Zara Homes nya inspirerande bilder innehåller förutom deras nyheter för säsongen även en mängd idéer för hur man kan ge hemmet en stilfull juluppdatering.

Se bilderna och inspireras av våra nio tips som är enkla att anamma i det egna hemmet:

1. Dekorera med kvistar i jul

vardagsrum med julgran och rustik inredning från zara home
 

Svårt att hålla liv i julens blommor? Satsa på vackra kvistar med bär istället. De ger en avskalad julkänsla och ger dig en anledning att plocka fram dina finaste vaser.

Annons

2. Addera jultextilier

små förändringar som ger julkänsla
 
sovrum i beige från zara home
 

Jultextilier behöver inte vara synonymt med mönster med tomtar och renar om man inte vill. Klassiskt rutigt i modern tappning och stilfulla toner av rött kan ge den juluppdatering du längtar efter.

3. Pynta med julgranskulor...

julgranskulor i skål från Zara Home
 

…fast inte i granen! Placera dina finaste julgranshägnen i en skål på bordet som ett vackert julstilleben.

Annons

4. Duka med subtil julkänsla

juldukning i beige och rött på zara home
 
juldukning med grönska, röda ljus och beige detaljer på zara home
 

Röda ljus och en vacker duk i bomull eller linne ger en fin grund för juldukningen. Egentligen behövs det inte så mycket mer än att du dukar fram ditt favoritporslin till, för att den stämningsfulla dukningen ska vara fulländad.

5. Sätt fokus på spismanteln

öppen spis med pampig grön girlang från Zara Home
 

Har du en brasa med en spismantel ovanför? Sätt fokus på den i jul! En girlang, vackra dekorationer eller som hos Zara Home, en pampig dekoration av olika växter och kvistar, drar blickarna till sig och blir en statementdetalj i inredningen.

Annons

6. Ställ fram julens godsaker

fikon och valnötter i jul
 
kök med julkänsla på zara home
 

Julens ätbara favoriter kan även fungera som dekorationer i hemmet. Ställ fram valnötter, fikon och clementiner i fina skålar i väntan på att de äts upp. Ett annat knep är att blanda julens kryddor med kokande vatten och låta dem sjuda utan lock för att sprida ljuvlig juldoft i hemmet.

Annons

7. Skapa myskänsla med ljus

sänglampa från zara home
 
julpyntad trappa
 

Tända ljus tar bort den kalla känsla som lätt infinner sig i hemmet under det mörka vinterhalvåret. Vrid upp mysfaktorn ytterligare genom att välja ljusstakar och -hållare i blänkande mässing som sprider ljuset på ett vackert sätt.

8. Pynta granen med ett tema

pynta julgranen med tema – här i rosa och rött
 

Trött på tidigare års pynt eller kanske dags att köpa pynt till granen för första gången? Dekorera med ett tema, kanske enligt färger, material eller motiv. Välj det du gillar allra bäst och satsa fullt ut på det!

Annons

9. Dekorera med tåliga material

juldekorationer i trä
 
minigran med juldekorationer i papper, tyg och trä
 

Välj juldekorationer i tåliga och hållbara material som trä, papper och mjukt tyg. De är tidlösa och står sig säsong efter säsong och finns i dag i en mängd olika former och stilar. Särskilt fina blir de i barnrummet, som hos Zara Home.

Läs mer:

Julen 2020 på Artilleriet – se de inspirerande bilderna

Annons

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

8 snygga (och populära!) adventsstjärnor att spana in

Publicerat 20 november 2020
Annons