mysiga och juliga inredningstips

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

Stämningsfulla levande ljus, sängkläder i jultappning eller kanske en pläd i teddymaterial? Ge hemmet en mysig uppdatering inför julen. Vi listar nio enkla inredningstips som ökar mysfaktorn!

Annons
9 klassiska juldekorationer (RESIDENCE)
9 klassiska juldekorationer (RESIDENCE)
1:14

Vill du göra hemmet snäppet mysigare och få julstämning på ett enkelt sätt? Från vardagsrummet och matplatsen till sovrummet – hemmets alla rum kan enkelt få en uppdatering inför den stundande högtiden.

Det behöver inte vara svårt eller dyrt att skapa mys- och julkänsla i inredningen. Ibland kan det vara de allra minsta detaljerna som gör en förändring och skapar känslan just du är ute efter.

Vi listar nio fina (och enkla!) inredningstips som ger mys- och julkänsla i hemmet:

1. Addera textilier

mysiga textilier till hemmet till jul
Foto: Zara Home  

Vad är väl bättre än att krypa upp i soffan och värma sig under en filt i vinter? Ge vardagsrummet en mysuppdatering med några extra plädar, gärna i mjuka, värmande och lite tjockare material som ull och kashmir – eller varför inte i trendig flanell eller teddy?

Annons
mysig ullpläd från danska silkeborgs uldspinderi
Foto: Silkeborg uldspinderi  

2. Uppdatera matplatsen

bordsduk som ger julkänsla
Foto: Åhléns  

Ge matbordet en uppdatering med en duk eller löpare som gör rummet snäppet mer ombonat. Välj en variant med röda detaljer för mysig julstämning, eller satsa på en monokrom variant om du föredrar det minimalistiska stuket.

Annons

3. Häng upp en krans

julkrans inomhus
Foto: Zara Home  

Krans inomhus? Ja, tack! Kransen är en av julens stora favoriter i år. Den går att pyssla själv, men finns även att köpa i flera olika tappningar för att passa just din jul- och inredningsstil. Häng den i samband med tavelväggen, intill matbordet eller varför inte som en fin dekoration på spegeln?

4. Ton i ton med en julstjärna

adventsstjärna i sovrum i beige och brunt
Foto: Ellos Home  

Inte ett fan av det julröda och massvis med pynt och dekorationer? Inred istället med en minimalistisk adventsstjärna som går ton i ton med din inredning. Det ger subtil julkänsla och adderar även ljus i rummet, vilket bidrar till myskänslan.

Annons

5. Uppdatera dukningen

grön och vintageinspirerad juldukning hos cervera
Foto: Cervera  

Ge både din vardags- och helgdukning en uppdatering för att skapa mysig julkänsla i hemmet. Lägg en duk på bordet, plocka fram finporslinet även till vardags eller placera några linneservetter med servettringar runt på tallriken. Några få detaljer kan förvandla det vanliga upplägget till en vacker juldukning.

juldukning i grönt
Foto: Cervera  

6. Julstämning i sovrummet

flanell och rutigt i julbäddning
Foto: Zara Home  

Förnya sovrummet med sängkläder som för tankarna till julen. Sängkläder med jultema är inte för alla, men det går att göra på ett mer diskret sätt med ett påslakan i rutig flanell, ett överkast i grönt alternativt med roströda sängkläder i linne.

Annons
julbäddning i nertonade julfärger
Foto: Ellos Home  

7. Inred med en bordsgran

bordsgran pyntad med pappersdekorationer
Foto: Ellos Home  

Du behöver inte skaffa en fullstor gran för att skapa julkänsla i hemmet. Den lilla bordsgranen med några pappersdekorationer (som du enkelt kan pyssla själv om du vill!) sätter stämningen.

Annons

8. Inred med levande ljus

juldukning med levande ljus
Foto: Ellos Home  

Plocka fram dina ljusstakar och arrangera dem på matbordet, soffbordet, spismanteln och i fönsternischen. Tända ljus ger både värme, ett mjukt levande, sken och drar upp mysfaktorn i hemmet rejält. Prova gärna nytt genom att addera några färgade ljus till de klassiskt vita för ytterligare julstämning.

färgade ljus och rosa färgpalett till julen
Foto: Kodanska  

9. Dekorera med ljusslingor

sovrum med ljusslingor och julstämning
Foto: Granit  

Ljusslingor lyser upp och ger ett hemtrevligt, svagt sken om vinterkvällarna. Satsa gärna på en variant med flera små ljuskällor för stor effekt, alternativt en med dekorationer som gör ljusslingan till en inredningsdetalj i sig. Särskilt mysigt blir det med ljusslingor i sovrummet där de kan hängas som en girlang ovanför sänggaveln.

Läs mer:

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans till dörren

Så ser de 7 största jultrenderna ut 2020

Redaktionen tipsar: 22 snygga och hållbara julklappar

Publicerat 05 november 2020
Annons