Eldstäder

Video: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Video: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud

Nu är hösten här och vintern står runt hörnet. Under det mörkare och kallare halvåret söker vi både ljus och mysfaktor – två saker som en härlig brasa enkelt skänker hemmet. Är du också på jakt efter en härlig och stämningsfull braskamin, kakelugn eller eldstad? Här är tio shoppingtips!

Vi listar våra favoriter – här är 10 eldstäder i olika stilar

Stilren braskamin, Jötul

stilren braskamin

Den här stilsäkra kaminen ger plats för en stor brasa. Den har dessutom utrymme för värmelagrande stenar som kan ge extra värme i upp till tolv timmar. Du kan förvara dina vedträn i kaminens sockel, vilket både är praktiskt och snyggt. Pris: 41 400 kronor . Läs mer här.

Modern braskamin, Panadero

Modern braskamin

Enkel och avskalad braskamin. Den passar utmärkt vid en soffgrupp, eller mitt i ett rum, eftersom glasen åt tre håll gör så att du kan njuta av eldens lågor från flera sidor. Pris: 14 435 kronor. Läs mer här.

Jugendinspirerad kakelugn, Gabriel Kakelugnar

Jugendinspirerad kakelugn

Drömmer du om en kakelugn i din sekelskifteslägenhet eller villa? Den här vackra kakelugnen i klassisk stil, med smyckad fris, kan ge ditt hem ett rejält lyft! Dessutom kan den anpassas efter dina önskemål. Pris: 81 000 kronor. Läs mer här.

Prismformad braskamin, Scanspis

Primformad braskamin

Söker du en mer designmedveten och minimalistisk kamin? Då har du hittat rätt! Danska Scanspis har utformat den här braskaminen som är både modern och elegant. Pris: Från 39.600 kronor. Läs mer här.

Klassisk kamin, Westbo of Sweden

Klassisk kamin

En härlig braskamin med hög mysfaktor! Den här varianten har även en integrerad kokplatta – perfekt för att koka en kopp te, kaffe eller varm choklad! Pris: 32 000 kronor. Läs mer här.

Snygg vedkamin, Nordpeis

Snygg kamin

Den här modellen gör sig fantastiskt bra i ett hörn, med sina två glas som sprider lågornas sken åt båda håll. Den moderna och enkla designen passar väl i det moderna hemmet. Pris: 39 100 kronor. Läs mer här.

Cylinderformad braskamin, Keddy

Cylinderformad braskamin

För dig som vill undvika skarvar och kanter i hemmet passar den här kaminen utmärkt. Kaminen är i gjutjärn, med ett stort panoramaglas och ett långt handtag i ek. För att lägga undan brastillbehören finns osynlig förvaring i ett utrymme i botten. Utseendet kan också anpassas efter ditt tycke Pris: 35 990 kronor. Läs mer här.

Klassisk kakelugn, Gabriel Kakelugnar

Klassisk kakelugn

Den här modellen har inspirerats av äldre hus i Borgholm på Öland. Den ståtliga kakelugnen har rena linjer och traditionella drag. Höjden kan också anpassas efter din takhöjd, så att kakelugnen kan placeras både i en stuga eller lägenhet med högre i tak. Pris: 82 390 kronor. Läs mer här.

Unik kamin, Nordpeis

Unik kamin

Söker du det där lilla extra i en kamin och dras till det kreativa och nytänkande? Den här varianten från Nordpeis är den första kaminen med glasunderdel. Designen ger en spännande, svävande känsla och hur härligt är det inte att kunna se sin vackra ved genom det transparenta stativet? Pris: 45 100 kronor. Läs mer här.

Tidlös braskamin, Jötun

Tidlös braskamin

Den här eldstaden blandar modern och traditionell design. Kaminen har vackra detaljer, fyra ben och en gotiskinspirerad lucka. Braskaminen kan passa i ett äldre såväl som modernare hem. Pris: 21 800 kronor. Läs mer här.

Video: Se den arkitektritade och världsunika naturvillan
0:50

Efter reklamen: Video: Se den arkitektritade och världsunika naturvillan

(0:50)

Slå på ljud