Residence listar: Kändisarna som är inredningstokiga

Artister, modeller och skådespelare byter riktning och breddar sina plattformar. Residence listar kändisarna som tagit steget in i inredningsvärlden – med bibehållen stjärnglans.

Annons

Det finns alltid flera lager av oss själva. Lager som skildrar våra tankar, ideér och intressen: lager som avslöjar oväntade intressen hos kändisarna vi trodde att vi kände. Att kontroversielle hiphopstjärnan Kanye West skulle ha en studio där arkitekturen står i fokus är egentligen inte så konstigt, inte heller att programledaren Ellen DeGeneres brinner för design, konst och inredning. För även om vi tror att vi vet allt om människorna vi ser på tv så består även världens kändaste personer av fler sidor, vinklar och djup än vad vi ibland kan få för oss. Residence har kikat in hos fem kändisar med ett djupt intresse för möbler och inredning!

1. Lenny Kravitz

90-talsrockern Lenny Kravitz är den senaste i raden av musiker som förflyttat sig till skådespelarscenen – och till världen av design och arkitektur. Tillsammans med Chicago-baserade CB2 har han skapat en kollektion av 20 delar som är lika 70-talsinspirerad som hans gitarr-riff. Här ser vi bland annat mattor, kuddar och möbler influerade av 1970-talets klubbkultur i New York.

Annons

»Vårt mål var att skapa en samling baserade på min personliga stil och de saker som har inspirerat mig under hela min resa«, säger Kravitz till Dezeen.

Några av Lenny Kravitz produkter – kuddfodral, skåp, matta och bord.
Några av Lenny Kravitz produkter – kuddfodral, skåp, matta och bord.  

2. Kanye West

Den minst sagt omdebatterade rapparen har inte bara hyllats för sina storsäljande skivor eller utsålda avantgardistiska klädkollektioner – nyligen annonserade han också att hans företag Yeezy ska ge sig in i inredningsbranschen. Inte så oväntat egentligen för någon som spelade in en hel skiva baserad på en lampa designad av Le Corbusier – eller som tog fram sitt hus tillsammans med enormt hyllade belgiske designern Axel Vervoordt.

Annons

Här är en smygtitt på hans nyöppnade studio i Calabasas, Kalifornien. En byggnad gjord av betong där både kontor, design och produktion samsas med en inspelningsstudio. Studion är iklädda svartfärgade träväggar med stora bokhyllor, skräddarsydda möbler och polerad betonggolv. Genom panoramafönster och gröna växter lyser studion upp.

Stora fönster i studion som ger grönskan en chans att flytta.
De stora fönstren som får grönskan att flytta in.  
Betong är genomgående tema i hela byggnaden.
Betong är genomgående tema i hela byggnaden.  
Svartfärgade trädetaljer.
Svartfärgade trädetaljer.  
Annons

3. Ellen DeGeneres & Portia de Rossi

Tv-stjärnan Ellen DeGeneres är inte bara en framgångsrik skådespelare och programledare: hon har även ett gediget designintresse, och har gjort både böcker och tv-serier där hon fått utlopp för sin inredningsmani. Nedan ser ni bilder från parets hem i Beverly Hills, bilder av Roger Davies för Architectural Digest.

Bild på Ellen DeGeneres och Portia de Rossi i sitt hus i Beverly Hills.
Ellen DeGeneres och Portia de Rossi i sitt hus i Beverly Hills.  
Inuti Ellen DeGeneres och Portia de Rossis hem i Beverly Hills i Kalifornien.
Antika franska stolar och Warhol-målningar hemma hos Ellen DeGeneres och Portia de Rossi.  
Annons

 

Bild hemma hos Ellen DeGeneres och Portia de Rossi.
Bord från Axel Vervoordt och en vintage-lampa från Jean Prouvé slåss om uppmärksamheten i kändisparets hem i Kalifornien.  

4. Zachary Quinto och Miles McMillan

Annons

Hemma hos kändisparet (Zachary är skådespelare, Miles modell och konstnär) finns lugnet. Mitt i New York bor paret bland konst och designklassiker. Ett personligt hem där vikten av att faktiskt leva i lägenheten väger tungt, säger de till Architectural Digest.

»Jag tror att det häftigaste med bokhyllan är att den är fylld med saker från oss både som vi har samlat på oss, och tagit med oss till vårt hem«, säger Quinto.

Oslo lounge chair designad av Bernhardt Design.
Oslo lounge chair designad av Bernhardt Design. Foto av Kyle Knodell för Architectural Digest.  
I bokhyllans samlas personliga saker som ligger paret varmt om hjärtat.
I bokhyllan finns de samlingar av personliga ting som ligger dem varmt om hjärtat.  
Sovrummet fortsätter i lugna toner med inslag av blått.
Sovrummet fortsätter i lugna toner med inslag av blått.  
Annons
Ett kök i trä och vitt med ljusa väggar.
I köket samlas de när gäster och vänner hälsar på.  

5. Måns Zelmerlöw

Annons

Och vi svenskar ska väl inte vara sämre. Residence knackade på hemma hos Måns Zelmerlöw i vintras, då det var dags för att sälja den nyrustade takvåningen för flytt till London. Vi tar en tillbakablick och vilar ögonen på en meditativt grå färgskala som samspelar med noga utvalda detaljer av stylisten Hanna Wessman.

Här kan du läsa reportaget från Eurovision-vinnarens hem.

Ett sovrum där grått dominerar färgkartan.
Ett sovrum där grått  och beige dominerar färgkartan.  
Nattduksbord av Hanna Wessman i nätt design.
Nattduksbord av Hanna Wessman.  
En blandning av få noga utvalda detaljer i vardagsrummet.
En blandning av noga utvalda detaljer i vardagsrummet.  
Annons