Annons

Annons

Smygkika på Måns Zelmerlöws hem – inrett av Hanna WessmanMåns Zelmerlöw byter kapitel i livet – med hjälp av inredaren Hanna Wessman. Det som började med en köksrenovering slutade med att hela tak-våningen gjordes om.

Han är inte de små gesternas man. När Måns Zelmerlöw gör saker har det en tendens att synas. Hans musikkarriär har lett till flera listettor både i Sverige och utomlands, han har varit programledare för några av Sveriges största tv-program, och så där i förbifarten vann han Eurovision song contest för ett par år sedan med den största segermarginalen i tävlingens historia.

Annons

Hur går en sådan person till väga när han ska inreda sitt boende då? Ganska mycket på samma sätt; Måns brukar ägna den mesta tiden åt att riva väggar och gjuta betongskivor, saker som låter och syns.

Förutom ett ansiktslyft har lägenheten blivit mer social efter Hanna Wessmans omgörning. ”Jag bjuder in till middag och fest ganska ofta. Det har blivit en fantastisk lägenhet för det syftet”.

»Jag är mycket mer för att se de stora dragen i stället för mindre detaljer och pill. När jag kliver in i ett hus kan jag se vilka väggar man kan ta ner och vad man ska bygga. Jag anser mig vara ganska händig, men det tar sig mer uttryck på mitt sommarställe. Här har jag inte vågat gå loss lika mycket. Det är ju jättekul att gjuta betongskivor till köket, men på landstället funkar det ju bättre med de stora ytorna som man kan kladda omkring på. Det gör det ju inte här, att gjuta ute på balkongen är svårt …«, säger Måns.

Måns kontaktade därför den lika färgstarka inredaren Hanna Wessman genom en gemensam kompis för att tillsammans göra om lägenheten. Förutom att inreda hem driver Hanna sin egen bloggportal och designar även egna möbler.

»Jag insåg att det gamla köket såg fruktansvärt ut, kakel tillverkat av djävulen, allt i furu … det var hemskt. Hanna såg ganska direkt vad jag tyckte om och kom med ett förslag på hur man kunde utforma köket. Sedan har det fortsatt och nu har vi gjort om vartenda rum. Det har blivit vansinnigt fint«, säger Måns.

Måns blickar framåt. Målet är att etablera sig som soloartist i Europa. Dagbädd designad av Hanna Wessman, sidobord från Zara home med keramik från Dusty Deco.

Nattduksbord av Hanna Wessman och lampa från Garbo. Säng Mille notti.

Samarbetet bar alltså frukt direkt, men inte utan några hack i maskineriet. Hanna Wessman berättar om en egenbyggd tv-möbel som inte föll inredaren i smaken.

»Måns frågade mig vad jag tyckte om tv-möbeln, jag tänkte ’vad rolig han är, han kan skoja lite’. När han sa att han hade byggt den själv blev jag tyst«, skrattar Hanna.

»Det var många saker vi inte var överens om i början. Vi förstod inte varandra direkt, även om det alltid var god stämning. Men det är ju mitt jobb att få honom att förstå vad jag menar«, säger Hanna.

Golv, kök och bänkskivor i köket designade av Hanna Wessman. Matta från Ikea, lampor från Norrmalms el, stolar Jean Prouvé och kruka från Hanna Wessman.

Läs resten av reportaget i Residence nummer 1 som finns att köpa här eller i butik.

Ålder: 31 år.
Gör: Artist och programledare.
Bor: Lägenhet
på Kungsholmen 
i Stockholm.
Aktuell med: Skådespelardebut i andra säsongen av Jordskott och skriver på sitt kommande album.

Styling: Hanna Wessman

Foto: Andy Liffner

Läs också:

Min stil: Modern mix och art déco hemma hos Sofia Wallenstam

Ombonat och hållbart hemma hos grundaren av Eldvarm

Blågrå toner och konst hemma hos skådespelaren Andreas Wilson

Gilla Residence på Facebook
(184)
(1.17k)


AnnonsLaddar