Här är Maria Nilsdotters nya flaggskeppsbutik – inredd av Daniel Östman

En av Sveriges bästa inredare, Daniel Östman, och arkitekten Jonas Hultman har tillsammans med Maria Nilsdotter skapat en flaggskeppsbutik där mystiska och sagolika detaljer kombineras med exklusiva smycken och design.

Annons
VIDEO: Kika in i Maria Nilsdotters nya flaggskeppsbutik – inredd av Daniel Östman
VIDEO: Kika in i Maria Nilsdotters nya flaggskeppsbutik – inredd av Daniel Östman
0:38

Mörkt trä, gulddetaljer och sagolika inslag sätter tonen när Maria Nilsdotter nu öppnar en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm. Butiken på 120 kvadratmeter ligger i ett av Stockholms jugendhus och öppnar 2 juni.

Annons

Maria Nilsdotter, 40, är en svensk formgivare som 2007 tog examen i smyckesdesign på Central Saint Martins i London och samma år grundade varumärket Maria Nilsdotter. Sedan dess har hon skapat sitt egna mystiska universum med exklusiva och prisade smycken.

Maria Nilsdotter butik
 

Nu öppnar hon en flaggskeppsbutik som speglar designen och filosofin bakom.

“Jag ser mina smycken som delar av en berättelse. Idén med vår nya flaggskeppsbutik är att skapa en fysisk upplevelse av ett magiskt, parallellt universum. Det är en plats för drömmar och uttryck, där man kan hitta skatter som speglar ens inre väsen och gåvor som symboliserar känslor, minnen eller personer”, säger Maria Nilsdotter i ett pressmeddelande.

Annons

Samarbetar med inredningsdesignern Daniel Östman och arkitekten Jonas Hultman

För att fånga känslan av varumärket har Nilsdotter samarbetat med en av Sveriges bästa inredare, Daniel Östman, och arkitekten Jonas Hult. Interiören karaktäriseras av surrealistiska proportioner för att på så sätt skapa ett sagoland.

Maria Nilsdotter butik
 

“Vår ambition är att förverkliga en sagovärld där vad som helst är möjligt, genom att mixa referenser från naturen med det mänskliga, det verkliga med det underliga, och såklart en stor dos förtrollning”, säger Daniel Östman.

Annons
Maria Nilsdotter butik
 

I ett rum har väggarna dekorerats med en handmålad mörk stjärnhimmel och i ett annat pryds väggarna av flygande gargoyles. I butikens olika rum får besökaren utforska såväl smyckeskollektioner som sina egna sinnen och fantasier.

“Jag hoppas att alla kommer känna att detta är ett varmt, välkomnande universum där man kan ta sig tid att utforska våra kollektioner och historierna bakom dem. Det är den största, mest inspirerande och spännande plats vi någonsin skapat.”, säger Maria Nilsdotter.

Annons
Maria Nilsdotter butik
 
SE OCKSÅ: Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
SE OCKSÅ: Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
1:08
Annons
Publicerat 02 juni 2022
Annons