Marie Olsson Nylander framför det återvunna köket gjort i samarbete med Stockholm gas

Marie Olsson Nylander skapar ett återvunnet Kök - som du kan få gratis

Marie Olsson Nylander, känd från Husdrömmar Sicilien (SVT) har skapat ett återvunnet kök i ett samarbete med Stockholm Gas. Köket skänks nu bort på instagram i delar.

Annons

Marie Olsson Nylander, inredningsdesigner och stylist från SVT-programmet Husdrömmar Sicilien, är känd för att vara drottningen av patina. I den omtyckta tv -serien som i detta nu spelar in en andra säsong på plats i Sicilien kämpar hon hårt för att bevara så mycket av den ursprungliga charmen som möjligt i sitt egna renoveringsobjekt, det charmiga Palazzo Cirillo. Men även här på hemmaplan jobbar hon mycket med vintage, antika möbler, patinerade ytor.

Marie Olsson Nylander och Stockholm Gas

Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
1:14

Därför känns det som ett givet samarbete när det är Marie som samarbetar med Stockholm Gas i en kampanj där de både vill lyfta att de sälja miljövänligt Biogas, men också att man inte behöver riva ut ett fungerade kök för att sätta in ett sprillans nytt, bara för att man har flyttat. I det här projektet har hon gett nytt liv åt Stockholms utrivna köksdelar.

Marie Olsson Nylanders kök för Stockholm Gas
Marie Olsson Nylanders kök i samarbete med Stockholm Gas.  

Genom att använda delar från kök som blivit utslängda i ofta onödiga renoveringar har Marie satt ihop ett innovativt och unikt kök, för att visa att det fortfarande både finns skönhet och funktion i det som är gammalt.

Annons

När man byter bostad i Stockholm är det inte helt ovanligt att man river ut köket i den nya bostaden och ersätter det med ett nytt. Det gamla köket är ofta fullt fungerande och det nya nyproducerat. För att visa på att det finns charm, funktion och att de utrivna köksdelarna är fulla av möjligheter bestämde sig Stockholm Gas att bygga Sveriges modernaste biogaskök – byggt uteslutande av utrivna köksdelar.

Marie Olsson Nylander läser en planritning.
Marie Olsson Nylander  

Marie Olsson Nylander har pusslat ihop och restaurerat bortslängda pärlor och skapat ett unikt och innovativt kök, där spisen fungerar med biogas.

Återanvända är en självklarhet

»Att återanvända, restaurera och ge nytt liv till saker vi redan har blir mer och mer självklart i den moderna bostaden. Det är ett hållbart sätt att skapa ett unikt och innovativt hem, där inredningen både fyller sin funktion och är vackra att titta på. Att få ge tillbaka köksdelar till stockholmarna känns som en väldigt bra avslutning,« säger Marie Olsson Nylander.

Annons

Möjlighet att köpa delarna av projektet

Från och med den 26:e april till och med den 7:e maj kommer restaurerade och återanvända delar som användes för att sätta ihop köket att ges tillbaka till stockholmarna. Delarna kommer att publiceras på Stockholm Gas Instagram.

Med satsningen vill Stockholm Gas visa på att det fortfarande finns charm, skönhet och framförallt, funktion i gamla kök. Helt enkelt att det finns en plats för dem i framtidens hem. Precis som i de gamla köksdelarna finns det oändligt med innovativa möjligheter med att ansluta sig till gasnätet, som kan användas till att driva allt från köksspisar, eldstäder och kakelugnar.

Gasspis med biogas och gryta
Gasspis med biogas.  

Maries bästa tips för att renovera mer hållbart:

  1. Se möjligheterna innan du river ut, kastar eller slänger något. Fråga dig själv: kan det gamla bli något nytt?

  2. Riv inte ut ett gammat trägolv bara för att det är slitet! Byt ut enstaka brädor och slipa upp det. Tänk: behandla och bevara.

  3. Kom ihåg att ”renovera hållbart” inte betyder ”renovera snabbt” – det kräver lite kreativitet och finess. Be om hjälp om du inte kan eller vet hur du ska göra.
  4. Hämta inspiration från auktioner, Blocket och Tradera!
  5. Alla kan inte göra allt: be om hjälp, tips och råd från andra!
Publicerat 29 april 2021
Annons