Nordic Knots nya kollektion med Giancarlo Valle

Spana in Nordic Knots nya mattkollektion

Färgstarka barndomsminnen från Sydamerika möter improvisationens tjusningar i Nordic Knots senaste mattkollektion med Giancarlo Valle.

Styling
Annons
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
0:55

Omedelbart tycke uppstod när den amerikanska inredningsdesignern Giancarlo Valle och grundarna av Nordic Knots presenterades för varandra av gemensamma vänner – det visade sig att de inspirerats av varandras arbete i åratal. I stället för att fortsätta beundra varandra på avstånd bestämde de sig för att samarbeta och resultatet blev en lekfull mattkollektion, där Giancarlo Valle hämtar inspiration från sina sydamerikanska rötter i allmänhet, och sitt färgsprakande barndomshem i synnerhet, genom att dekonstruera det traditionella matthantverket och i stället låta modern formgivning styra.

Annons

Kollektionens fyra mattor är tillverkade i nyzeeländsk ull och har en cut pile-design som smyckats med Giancarlo Valles egna skisser. Färgsättningen bubblar av bränd röd, elegant gul, djup grön och chic beige med kontrasterande accenter i krämvitt och svart.

mattan all hands från nordic knots samarbete med Giancarlo Valle
Mattan All Hands.  

Fotograferades på Ol Anders Hälsingegård

»Den här kollektionen var en chans för mig att utforska något väldigt personligt. Skisserna är ett sätt att arbeta, ett sätt att tala genom det visuella. Det är pågående, inte definitivt, och dessa mattor talar till samma improviserade känsla som skisser gör«, förklarar Giancarlo Valle.

Annons
mattan loops och all hands från nordic knots
På golvet syns mattan Loops i gult, på bordet ligger mattan All Hands.  

Att de svenska och sydamerikanska formspråken så sömlöst skulle smälta samman var från början ingen självklarhet, men när mattkollektionen landade på golven i Ol Anders Hälsingegård i hälsingska Alfta var det som om de hade hittat hem. Men säg någon som inte vill flytta in i en Hälsingegård just nu?

mattan loops i grönt
Loops i grönt på golvet.  
Annons
mattan big buds
Mattan Big Buds.  
Publicerat 10 april 2023
Annons