Conscious Living är 2020 års Pigment Trend Colours: fem jordnära bastoner för rum med ombonad harmoni. Kulörerna är hämtade från den svenska naturens skiftande landskap och årstider. Här syns tångens syrerika grönska, fjällets gråa sluttning, dimslöjorna över den mörka sjön, höstens flammande löv och glaciärens uppfriskande toner av grönt och turkos.

Vi ser fem sidenmatta, enfärgade tapeter som fångar det nordiska ljus och ger väggen ett vackert djup. Tryckta i Boråstapeters egna fabrik utanför Borås med vattenbaserade färger och lim på papper från ett av världens mest miljövänliga pappersbruk. 2020 års Pigment Trend Colours är tolkat av duon Nathalie Myrberg och Linda Eliasson.

misty lake boråstapeter

Tapeten Misty Lake. 

– Vi kände instinktivt att det här var en tolkning vi ville ta oss an. Vi har båda en stor förkärlek för naturen, dess skönhet och helande kraft för både kropp och själ. Inte sällan är utsnitt och toner hämtade från det nordiska landskapet i båda våra arbeten och skapelser, säger Nathalie och Linda och fortsätter:

– Alla bilder är tagna i ett stort, gammal kapell i de uppländska skogarna, som vi har en stark koppling till. Det kändes så fint att låta uppdraget få liv där – som en slags hyllning till rummen och atmosfären vi under så många år hämtat både kraft och inspiration i.

Algae Green

Tapeten Algae Green går i en varm, dämpat grön nyans med gula undertoner. Med inspiration från havets tång skapar den en lugn, meditativ energi i rummet. En matt, sammetslen tapet som i kombination med neutrala nyanser eller rosa toner skänker skön, avslappnande harmoni. Vill du fylla ditt rum med syre och energi låter du denna mättade, alggröna tapet samspela med växter och andra gröna toner.

algae green boråstapeter

Grey Mountain

Den enfärgade tapeten Grey Mountain går i en varm och jordnära grå nyans som nästan kan liknas vid khaki – som fjällets nakna bergssluttning. En ny, varmare grå som drar åt brunt och som fyller hemmet med värme och skapar en lugn, ombonad känsla i rummet. Matta, silkeslena Grey Mountain är en stillsam, harmonisk bas som är tacksam att kombinera med många olika kulörer och stilar.

grey mountain boråstapeter

Misty Lake

Tapeten Misty Lake går i en varm, dimblå nyans som har drag av både skiffergrått och rött – som dimman som ligger tät över sjöns mörka vatten. En förunderlig, jordnära blå som kan anta många skepnader. Med Misty Lake på väggarna får rummet en lugn, harmonisk känsla av balans. Den djupa kulören är elegant och sofistikerad, särskilt i kombination med varma, neutrala toner.

misty lake boråstapeter

Glacier Green

Tapeten Glacier Green går i svalt, behagligt grönt med blå undertoner – som mild mint. En harmonisk, energigivande nyans mitt emellan grönt och turkos, inspirerad av våra svenska glaciärer. Kombinera med ljust trä och detaljer i vitt, beige och honungsgult för en modern, minimalistisk stil. Tapeten Glacier Green är också vacker med blått och blågrönt i både ljusa och mörka toner, gärna med inslag av brunt och trä.

glacier green boråstapeter

Red Earth

Den sidenmatta tapeten Red Earth går i en varm nyans av terrakotta – som bränd ockra, jordig bärnsten eller frostnupna löv en av höstens sista dagar. En mild men rustik kulör som också känns lyxig. Matcha med naturens nyanser av brunt, grönt eller dämpat blått för en lugn, omfamnande känsla. Gillar du den modernistiska stilen är tapeten Red Earth riktigt fin ihop med enbart gråtoner eller med modiga, röda accenter i tillägg.

boråstapeter red earth
boråstapeter red earth

Tapeterna släpps i slutet av januari 2020.

Läs mer: 

Så här tvättar du lyxigt och hållbart 

15 snygga speglar i butik just nu 

Spana in Svenska Kyrkans nya spa!