Pella Hedeby kollektion med Sérénité

Video: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Video: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud

Sérénité, ett nytt svenskt varumärke som grundades 2021, lanserar nu en exklusiv sovrumskollektion, designad av inredaren Pella Hedeby. Kollektionen går under namnet Simplicité och innehåller en sänggavel, en sängkappa och ett överkast i en mix av linne och hampa.

Minimalistisk sänggavel i linne

En låg sänggavel låter resten av sovrumsinredningen ta för sig, samtidigt som den ramar in sängen och ger ett ombonat intryck i rummet.

– Designen av sänggaveln kom till när jag satt med en väldigt tydlig inre bild av vad jag önskade i mitt eget sovrum, utan att hitta en motsvarande lösning på marknaden. Jag vände mig till Sérénité med en förfrågan om vi tillsammans kunde ta fram denna gavel, då jag inspirerats mycket av uttrycket och kvaliteten i deras tidigare kollektioner, berättar Pella Hedeby.

Harmonisk sovrumsinredning

Sovrum med högt i tak och minimalistisk ombonad inredning

Matchande gavel och sängkappa ger ett harmoniskt helhetsintryck.

Att just Pella Hedeby och Sérénité går bra ihop är föga förvånande och känns som ett naturligt val när det kommer till designsamarbete för det unga inredningsföretaget. Sérénités vision grundar sig i att skapa stillsamma platser med fokus på ombonad harmoni och sinnesro, något som går hand i hand med Pella Hedebys stilsäkra öga för minimalistiska, harmoniska inredningar. Tidigare har Sérénité även tagit fram en sovrumskollektion tillsammans med Daniella Witte.

Modedesignern Raf Simons släpper inredningskollektion – se bilderna

sérénité harmoniskt sovrum med greige inredning

Det greige linnetyget gifter sig fint med både grå och beige nyanser.

– Som varumärke vill vi lyfta fram sovrumsmiljön genom att erbjuda kollektioner som håller över tid, bade i kvalitet och design, och som skapar en lugn och stressfri vardag för alla människor som använder dem, sager Julie Kadhum, designchef på Sérénité.

linneöverkast till sovrummet

Ett överkast vrider upp mysfaktorn i sovrumsinredningen.

Kollektionen Simplicité

sérénité sovrumsinredning med pella hedeby simplicité

Rena linjer ger ett lugnt helhetsintryck i sovrummet.

Sängaveln i kollektionen är låg och bred, vilket inte tar från rymden i rummet, samtidigt som den ramar in sängen och ger en ombonad känsla. Klädseln går i greige linne och har en grövre textur som ger en tvättad känsla. Den matchande sängkappan och överkastet i en beige linne-hampamix samt gaveln görs i Glimåkra i Skåne.

– Valet att ha tyget i en greige nyans som går ton-i-ton med övrig inredning är helt i linje med min inredningsfilosofi, där jag strävar efter att addera lager och djup i rummet, snarare än iögonfallande möbler och objekt. Tonen i textilen kan plocka upp såväl en varm gråskala som mjuka naturnära nyanser, säger Pella Hedeby.

Stylistens 7 designfavoriter – som håller i längden

Pella Hedeby Sérénité sänggavel

Pella Hedeby har tillsammans med Sérénité tagit fram kollektionen Simplicité.

Se också: 3daysof design dag1 – Michelle Meadows tre trendspaningar
1:03

Efter reklamen: Se också: 3daysof design dag1 – Michelle Meadows tre trendspaningar

(1:03)

Slå på ljud