Pella Hedeby kollektion med Sérénité

Inred ett harmoniskt sovrum – se Pella Hedebys nya sovrumsinredning

Pella Hedeby har tillsammans med svenska Sérénité tagit fram en exklusiv sovrumskollektion. Inspireras av den minimalistiska sovrumsinredningen, som andas lugn och harmoni.

Annons
Video: Höstens stora inredningstrender
Video: Höstens stora inredningstrender
0:44

Sérénité, ett nytt svenskt varumärke som grundades 2021, lanserar nu en exklusiv sovrumskollektion, designad av inredaren Pella Hedeby. Kollektionen går under namnet Simplicité och innehåller en sänggavel, en sängkappa och ett överkast i en mix av linne och hampa.

Minimalistisk sänggavel i linne
En låg sänggavel låter resten av sovrumsinredningen ta för sig, samtidigt som den ramar in sängen och ger ett ombonat intryck i rummet.  

– Designen av sänggaveln kom till när jag satt med en väldigt tydlig inre bild av vad jag önskade i mitt eget sovrum, utan att hitta en motsvarande lösning på marknaden. Jag vände mig till Sérénité med en förfrågan om vi tillsammans kunde ta fram denna gavel, då jag inspirerats mycket av uttrycket och kvaliteten i deras tidigare kollektioner, berättar Pella Hedeby.

Annons

Harmonisk sovrumsinredning

Sovrum med högt i tak och minimalistisk ombonad inredning
Matchande gavel och sängkappa ger ett harmoniskt helhetsintryck.  

Att just Pella Hedeby och Sérénité går bra ihop är föga förvånande och känns som ett naturligt val när det kommer till designsamarbete för det unga inredningsföretaget. Sérénités vision grundar sig i att skapa stillsamma platser med fokus på ombonad harmoni och sinnesro, något som går hand i hand med Pella Hedebys stilsäkra öga för minimalistiska, harmoniska inredningar. Tidigare har Sérénité även tagit fram en sovrumskollektion tillsammans med Daniella Witte.

Annons
sérénité harmoniskt sovrum med greige inredning
Det greige linnetyget gifter sig fint med både grå och beige nyanser.  

– Som varumärke vill vi lyfta fram sovrumsmiljön genom att erbjuda kollektioner som håller över tid, bade i kvalitet och design, och som skapar en lugn och stressfri vardag för alla människor som använder dem, sager Julie Kadhum, designchef på Sérénité.

linneöverkast till sovrummet
Ett överkast vrider upp mysfaktorn i sovrumsinredningen.  

Kollektionen Simplicité

sérénité sovrumsinredning med pella hedeby simplicité
Rena linjer ger ett lugnt helhetsintryck i sovrummet.  

Sängaveln i kollektionen är låg och bred, vilket inte tar från rymden i rummet, samtidigt som den ramar in sängen och ger en ombonad känsla. Klädseln går i greige linne och har en grövre textur som ger en tvättad känsla. Den matchande sängkappan och överkastet i en beige linne-hampamix samt gaveln görs i Glimåkra i Skåne.

Annons

– Valet att ha tyget i en greige nyans som går ton-i-ton med övrig inredning är helt i linje med min inredningsfilosofi, där jag strävar efter att addera lager och djup i rummet, snarare än iögonfallande möbler och objekt. Tonen i textilen kan plocka upp såväl en varm gråskala som mjuka naturnära nyanser, säger Pella Hedeby.

Pella Hedeby Sérénité sänggavel
Pella Hedeby har tillsammans med Sérénité tagit fram kollektionen Simplicité.  
Se också: 3daysof design dag1 – Michelle Meadows tre trendspaningar
Se också: 3daysof design dag1 – Michelle Meadows tre trendspaningar
1:03
Annons
Publicerat 14 oktober 2022
Annons