Inredaren Pella Hedeby ska flytta från hus till lägenhet och tar sig an utmaningen genom en moodboard.

Så inreder Pella Hedebys sin nya lägenhet

Inredaren Pella Hedeby ska flytta från hus till lägenhet och tar sig an utmaningen genom en moodboard.

Annons
Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
1:14

Höstens första månad innebär alltid en nystart. Vi flyttar in igen. Jag behöver alltid boa så här års. För att känna inspiration och lust till att vara mer inne. Och för att acceptera att det kravlösa sommarlivet lider mot sitt slut.

Jag stökar runt, röjer ut och möblerar om. Det har alltid varit så, en slags oro som behöver stillas och ett sinne som behöver övertygas. I år blir detta extra påtagligt för mig. Det är dags för flytt. Tacksam för att jag fick njuta den sista sommar i huset, på altanen och i trädgården. Men nu är det dags!

Annons
Sovrum med braskaminen Globe från Vauni. Styling av Pella Hedeby.
Ljust och stillsamt sovrum med braskaminen Globe från Vauni. Styling av Pella Hedeby.  

Det är när man skalar av och skalar av igen som lugnet infinner sig.

Planen för nya lägenheten

En lägenhet istället för hus innebär den största omställningen och jag våndas lite. Men känner samtidigt en stor längtan och lust att få inrätta det precis som jag vill ha det. Tacksamt att det sammanfaller med min årliga BOA-period…

Så här är planen, delar med mig av ett urval ur mitt moodboard för mitt nya hem. Ljuset står i fokus. Där nyanser av vitt, crème och beigea toner utgör basen. Enkelt och naturligt med lager av textur. Övergångar mellan rum och funktioner ska kännas självklara och detaljer är nedtonade till fördel för en harmonisk helhet. Avskalat och stillsamt. Bara det mest självklara får ta plats. Så som det oftast blir när man samlar inspiration, skapar moodboards och planerar. Det är när man skalar av och skalar av igen som lugnet infinner sig.

Pella Hedebys moodboard

Pella Hedebys moodboard för nya lägenheten.
1. En stor spegel får skapa rymd och reflektera ljus i min nya hall. Steel Frame Mirror Large, 7 600:-, från Bautier.
2. Basen i hemmet ska få mjuka, sömlösa övergångar med finstämda texturer och nyanser ton-i-ton. Badrummen får nytt ytskikt i microcement, här nyansen Dream från Konkral.
3. Golvlampan TMM från Santa & Cole är en modell som vinner i längden, med sitt enkla uttryck och mjuka ljus passar den som ljuskälla i såväl i vardagsrummet som sovrummet. 7 750:- hos Olsson Gerthel.
4. Gardiner som ger ett mjukt intryck, skyddar från insyn och samtidigt bevarar ljuset. Inspiration från Bolias Soft Collection.
5. Få, noga utvalda detaljer som smälter in i helheten. Keramikskålar Floating Tea Bowls från Ateme Ceramics.
 
Annons