Residence bloggare har inrett nyproduktion – se alla bilder

Residencebloggaren Lovisa Häger har inrett en nyproducerad lägenhet med fantastiskt ljusinsläpp i det nya bostadsområdet Tollare i Nacka.

Annons

Lovisa Häger driver Residence-bloggen An Interior Affair där hon delar med sig av inspirerande skandinavisk design och stilrena DIY-projekt – med allt från egentillverkade soffbord och konst till lampfötter och ljusstakar i en sober och avskalad stil.

Tilllsammans med Loft Stockholm har hon inrett en nyproducerad hörnlägenhet i nya bostadsområdet Tollare i Nacka, för bostadsutvecklingsbolaget Bonava.

I den sjönära lägenheten på 79 kvadratmeter som just nu ligger ute till försäljning, har de varvat inredning från bland annat Menu, Muuto, Village och Örsjö belysning med Lovisas egentillverkade inredningsobjekt.

Sängbord från Village, lampor från Örsjö belysning, tavla av Lovisa.  
Soffa från Ikea med klädsel från Bemz, soffbord är en DIY (vaser och glasskiva från Bolia), lampa i fönstret från Menu, gardiner från Addetails.  
Annons

Berätta om stylingen, hur har ni tänkt?

 – Eftersom lägenheten har ett enormt ljusinsläpp och närhet till vattnet så ville vi förstärka den känslan och låta inredningen bli ett komplement. Tanken var skandinaviskt och avskalat, med färger i nyanser av beige och möbler i värmande, ljust trä och mörkare detaljer som en kontrast.

– Ljuset är nästan som en inredningsdetalj i sig och gör fantastiska mönster på väggar och golv, och silar vackert in genom skira gardiner. Vi har även jobbat mycket med att ta in naturen utanför i lägenheten, man ska inte underskatta att inreda med stenar, vass och vackert åldrat trä! Tanken var att man ska känna att man kommer till lite utav en fristad när man kliver in i genom dörren, att man bara ska kunna slå sig ner och njuta av utsikten och lämna dagen bakom sig.

Annons
Skrivbordslösning designad av Lovisa, stolen Cover chair från Muuto.  
 

Berätta om dina DIY i projektet!

Annons

– De som är bekanta med mina DIY:s vet att soffbordet är en favorit sedan tidigare som nu fått ett nytt hem i Tollare, men att måla tavlor blev en ny erfarenhet. Ett annat projekt som jag tycker blev en väldigt snygg detalj på kontoret är benlösningen till skrivbordet, vilket vi målade in i samma färg som väggen för att få en spännande effekt. I det här projektet har jag börjat arbeta med ett antal nya material och det tycker jag alltid är fantastiskt kul, exempelvis huvudet i tjock metalltråd och mindre skulpturer i lera.

Print från Nord Project, svart skulpturgrupp av Lovisa.  
Ståltrådsskulptur av Lovisa, piedestal från Tambur.  
Annons
Hylla från Nonuform, tavla målad av Lovisa.  

Vad är ditt bästa tips för att inreda harmoniskt hemma?

Annons

– För mig så går harmoni i en inredning väldigt nära ihop med att inredningen känns enhetlig och det bästa tipset jag kan ge där är att jobba med färger som ligger nära varandra. I det här projektet har vi till exempel använt oss av olika nyanser av beige. Det kan variera stort mellan nyanserna och gå från ljus crème till mörkare beige, men den röda tråden kommer ändå finnas där oavsett. Bryt gärna av med mörkare detaljer, exempelvis svart eller grått,för att skapa dimensioner.

Matbord från &Tradition, stolar från Muuto , lampa från New Works, tavla av Lovisa.  
 
Annons

Här kan du läsa mer om bostaden. 

Läs Lovisas blogg här.

Foto: Adam Helbaoui från Kronfoto.

Läs också:

Till salu: Modern ljus våning inredd av Lotta Agaton

Daniella Wittes 3 bästa tips för att inreda harmoniskt

Designduon Kråkvik D’orazios 3 bästa inredningstips

Annons