Residence listar: 2016 års höjdpunkter

Tack för 2016! Ett engelskt bookazine som tog svensk inredning ut i världen, en utställning som lyfte bildens makt och massor av härliga passionerade läsare! Team Residence väljer ut godbitarna från tidningens år!

Annons

1. My Residence

my-residence_1
 
Bild via @philipswedberg
 

Vi kickstartade året med att lansera bookazinet My Residence – ett magasin i bokformat med det bästa från svensk inredning under ett år. Det var inte bara en ny typ av produkt från Aller media utan även den första förlaget gett ut på engelska – och därmed kunde rikta sig till en global marknad. My Residence var och är vår lilla bebis, och det första numret gav oss massa nya lärdomar och läsare världen över. Tack för all fantastisk feedback – sådant känna i hjärtat när man satsat på något ganska smalt och nytt som man tror på.

Annons

2. Vi har ökat med 20 procent!

Residence omslag nummer 1.
 
Reisdence-omslag-ArkDes-Foto-Kristofer-Johnsson-4_2016
 

I början av varje år får alla tidningar sina försäljningssiffror från året som gått – och vi blev alldeles varma när vi såg att försäljning av tidningen gått upp med faktiska 20 procent. Tack alla fantastiska och engagerade läsare!

3. Besöksrekord

note-design-studio-exhibition-stockholm-furniture-fair_dezeen_936_13
 
utstallning
 

Tillsammans med Arkdes (Arkitekturmuseet) och Lotta Agaton skapade vi en stor utställning med 2015 års vinnare av utmärkelsen årets designer i Residence Stora Formpris. Lotta Agaton tolkade Note design studio och temat för utställningen – som slog besöksrekord under sina sex veckor och blev omskriven massor internationellt – var bildens makt och stylistens roll i det.

Annons

4. Design talks

toogood
 

Vi hade en serie design talks i samarbete med miss Clara och Grand relations, och bjöd bland annat hit inredaren och multikreatören Faye Toogood från London för ett samtal om inredning på Miss Clara. Vill du ha bjudas in till våra paneldebatter och inredningskvällar, anmäl dig till nyhetsbrevet här. Vi höll även en rad välbesökta designsamtal på Stockholm Furniture and Light fair.

5. Årets trender i nybygge

Vilsamt. I denna lägenhet har stylisten valt möbler och textilier som går ton i ton för att skapa en så lugn känsla som möjligt.
 
Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling3
 

Tillsammans med stylisterna Elin Kicken och Eva-Lotta Sundling, samt Pella Hedeby, testade vi ett nytt grepp och inredde två lägenheter från scratch. Inredningen av lägenheterna var i grunden ett samarbete med Riksbyggen, men det gav mersmak, engagerade hela redaktionen och resultatet älskades både av läsare och i sociala medier.

Annons

6. Residence Stora Formpris

Formprisetkopia
 

Vår älskade utmärkelse Residence Stora Formpris fick summera och avrunda 2016 med 11 utmärkelser i kategorier som Årets inredare och Årets designer. Det är sätt att hylla och summera ett designår – läs mer om vinnarna här. Vinnarna får äran, samt en gemensam utställning på Arkdes i februari. Men vi vet också från tidigare års vinnare att det betyder så mycket mer än så – det leder till märkbar och ökad positiv uppmärksamhet.

residencemagazine-700x467
 

Stort tack till alla läsare och följare, för positiv feedback, konstruktiv kritik och intressanta möten med er både i sociala nätverk och irl! Vi på redaktionen önskar er alla ett nytt inspirerande inredningsår!

Läs mer: 

Här är våra 10 mest lästa inredningsartiklar 2016

Hanna Nova: De största inredningstrenderna 2017

Residence listar: Toppinredarnas 10 favoritobjekt

Publicerat 28 december 2016
Annons