Residence listar: 6 heta kökstrender i höst

Platsbyggt, handgjort och subtilt. 2016 bjuder kökstrenderna på fortsatt lantlig känsla, modultänk och smarta dolda lösningar.

Annons

1. Lantligt

lantligt133945_residence_artilleriet_132lev kopia
 

Det lantliga köket målas i en upp­daterad färgskala med nya detaljer – tänk barfotakänsla med attityd. Väggfärg Shaded white från Farrow & Ball. Bordet och pallarna vintage från Frankrike respektive Kina. Lampan Circle shade produceras av Frama och kan köpas i Artilleriets webbshop

Läs mer: Kvänum lanserar urbant kök – se de första bilderna här

För att få till den charmiga lantkänslan förses skåp och luckor med skålhandtag. Har man mycket fint porslin gör det sig bra i öppna hyllor med handgjort kakel eller pärlspont bakom. Trendigast är att måla snickerierna i dova naturtoner. Skapa dynamik genom att kombinera flera färger, som här på bilden på Artilleriet stora vackra serveringsskåp. Ytterligare tips för den som vill få till känslan är att platsbygga köket. Ett trick för att få ett kökssystem att se platsbyggt ut är att sätta in distanser mellan stommarna och sedan tillverka egna luckor i massivt trä.
 

För att få till den charmiga lantkänslan förses skåp och luckor med skålhandtag. Har man mycket fint porslin gör det sig bra i öppna hyllor med handgjort kakel eller pärlspont bakom. Trendigast är att måla snickerierna i dova naturtoner. Skapa dynamik genom att kombinera flera färger, som här på bilden på Artilleriet stora vackra serveringsskåp. Ytterligare tips för den som vill få till känslan är att platsbygga köket. Ett trick för att få ett kökssystem att se platsbyggt ut är att sätta in distanser mellan stommarna och sedan tillverka egna luckor i massivt trä.

Annons
Köksnyheten Cool classic från Kvänum finns att beställa från och med september. Shaker möter storstadsstil är mitt i prick för höstens kökstrender, och de rediga luckorna uppmanar till både matlagning och bakning. Luckorna finns i färgerna Skog och Hav, och kombineras gärna med trä som här med skafferiskåpet Trolle i vitbonad ek. Pris på förfrågan.
 

Köksnyheten Cool classic från Kvänum finns att beställa från och med september. Shaker möter storstadsstil är mitt i prick för höstens kökstrender, och de rediga luckorna uppmanar till både matlagning och bakning. Luckorna finns i färgerna Skog och Hav, och kombineras gärna med trä som här med skafferiskåpet Trolle i vitbonad ek. Pris på förfrågan.

Läs mer: 7 smarta inredningsidéer för små kök

2. Trärent

kok5. Frama Studio Kitchen kopia
 

Från ek till plywood – vi vill se ärliga material. Trä och sten förblir en oslagbar kombination. Genuin känsla med en tvist. Framas Studio kitchen & kabinett är designat för att kunna fungera lika bra som fristående element, pris på förfrågan, Frama.

Annons

Läs mer: Dags att måla om köksluckorna? Tänk på det här när du väljer kulör

Københavns møbelsnedkeri Stylist Mette Bonavent
 

Kök i ek med arbetsytor och detaljer i stål, byggs för hand på beställning, från ca 480 000:-, Københavns møbelsnedkeri.

kok_D8V3828 kopia
 

Handgjorda serveringsskedar från Toscana, 500:-/styck, Andrea Brugi.

3. Dolda skatter

mk_08_04_2014_milano31241.tif
 

Avskalat kök som smyckar rummet utan att ta för sig. Från italienska Mk cucine. Bänkskiva i ardesia-sten, köksö med luckor i matt antracitlack och högskåp med push-pull-luckor i eukalyptusträ. Pris på förfrågan.

Annons
kokvitt1 kopia
 

Parisvibbar i det näst intill osynliga köket med plats- byggd, panel-beklädd förvaring av den australienska arkitektbyrån Minosa. Den vita blandaren gör sitt för känslan. 

Läs mer: Stylisten Alexandra Ogonowski väljer 10 favoritprylar i köket

4. Moduler

kokPH136463 kopia
 

Fristående moduler skapar smarta, geo­metriska lösningar som blir som ett möjligheternas Tetris för alla typer av kök. Sunnersta minimodulkök från Ikea i lackat stål med bänkskiva och ho i rostfritt stål, 1 344:-. Rullvagn i samma serie, design Henrik Preutz, 249:-. Tillreda kylskåp, 899:- och bärbar häll av Klara Petersén, 399:-.

Annons

5. Nya material

kokgra81956_08 kopia
 

Rost, mdf, tonat akryllack och skimrande tombak-legering – intressanta material som tar för sig. Valchromatkök  i den perfekta gråa färgen av arkitekten Tommy Carlsson. Köket ingår i hans prefabhus Happy cheap.

Läs mer: Tv-snickaren tipsar: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

PH136491 kopia
 

Martin Bergströms köksluckor för Ikea i tonad klar akryllack på folie med spånskiva i botten, finns i sex olika storlekar med unika mönster som kan kombineras på olika sätt för att skapa ett eget collage. Från 399:- till 649:-/lucka.

Annons
Sommarhus Andreas Martin-Löf
 

Snyggt plywoodkök i arkitekten Andreas Martin-Löfs privata sommarstuga.

6. Dova toner

Midnattsblå, bordeaux, skogsgrön och terrakotta ger en skön ombonad känsla till hemmets härd.

Handsnickrat linoleumkök i färgen Burgundy anpassat för Ikea-stommar, ca 45 000:- för utförandet på bilden, exklusive ho och armatur, &Shufl.

kokblaMajaBlå10 kopia
 

Köket Maja i blå specialkulör, 175 000:- för utförandet på bilden, exklusive vitvaror och kåpa, Vedum.

kokgrontEKPR_Jotun__0kr_1000000019326 kopia
 

Harmonisk och mustig grön väggfärg, 8469 Green Leaf, Jotun Lady minerals.

Läs mer: 7 inspirerande kök från Ikea – så kombinerar du det på olika sätt

Annons