Allt började med att Johanna bestämde sig för att rita ett soffbord till sig själv, eftersom hon inte kunde hitta något som matchade hennes krav i inredningsbutikerna. Ur bordet växte en företagsidé fram och i dag, två år senare, gör hennes stålmöbler succé i designvärlden.

Domo Design är ett svenskt hantverk, sprunget ur Småland, där Johannas familjeföretag Kongamek har sin bas. De producerar materialhanteringslösningar med allt från vagnar, rullcontainrar och skottkärror till trådkorgar och bagage. Men trots säkerheten som familjeföretaget gav henne i form av produktionsmöjligheter och kunnighet – möttes hennes företagsidé till en början med stor skepsis.

– När jag gick ner till killarna i produktionshallen och berättade om borden som jag ville tillverka, så skrattade de åt mig, berättar Johanna.

I dag finns hennes stålmöbler representerade på bland annat Royal Design, Svenssons i Lammhult, Boligheter, Rum21 och Confident Living. Och i vår lanserar Domo en ny möbelkollektion för utomhusbruk.

– Med Domo outdoor collection vill vi ge uteplatsen, altanen och balkongen en medveten touch som andas tidlös design. Domo design har en rak, stilren och slitstark estetik där möblerna är helsvetsade och pulverlackerade. Rostfritt stål gör dessutom att möblerna bättre tål det tuffa nordiska klimatet, säger Johanna.

Läs mer: Eva Dahlgren och Alexander Lervik ska skapa glas med hjälp av musik

Square, liten 4 600:-, stor 5 600:-

Square, liten 4 600:-, stor 5 600:-

Kollektionen består av tre modeller: Square, Sideboard samt modellen Bench och finns i vitt, svart och grått. Nytt för i vår är även hyllan Domo Shelf och bänken Domo Bench – som båda ingår i Storage-serien, en kollektion förvaringsmöbler.

Läs mer: Spana in designernas nya drömsoffor för Ire Möbel

domo outdoor 2 foto Daniela Ferro low res

Sideboard 7 600:-

domo outdoor foto Daniela Ferro 1 kopia low res

Bench i rostfritt stål, 4 600:-

Läs mer: Joy slår igenom som designer – vid 94 års ålder