så bäddar du sängen med kuddar

Så bäddar du sängen med prydnadskuddar – 18 snygga köptips

Bädda sängen med vackra prydnadskuddar. Vi guidar dig rätt och listar 18 snygga kuddar att kika in!

Annons

En bäddad säng får våra sovrum att se välstädade och inbjudande ut. Överkastet pålagt, lakanen stramt åtdragna och pricken över i:et som verkligen sätter den mysiga prägeln på bäddningen är kuddarna.

Detta ska du tänka på när du bäddar din säng

Det finns många olika sätt att bädda sin säng och olika bäddningar utstrålar även olika känslor. Är det en hotellkänsla du vill åt så ska du till exempel se till att bäddningen känns stram och ordentlig och du ska inte överdriva med för många prydnadskuddar. Är det istället en mer harmonisk och jordnära bäddning du vill åstadkomma så gör det ingenting att textilierna är lite ostrukna och ligger lite slarvigt påkastade samt att kuddarna gärna får vara många i sitt antal.

bädda sängen med kuddar inspiration
 

Även att tänka på vid bäddningen och vilken känsla man vill att den ska förmedla i rummet är valet av material. Siden, silke och sammet är klassiska val för att enkelt skapa den lyxiga hotellooken och trendiga material som linne och bomull ger direkt den mer avslappnade och jordnära känslan.

Annons

Svårt att veta hur du ska bädda med prydnadskuddar i din säng? Vi guidar dig och ger även 18 olika shoppingtips att ta del av nedan! Självklart kan du själv mix-matcha mellan dessa kuddar och stilar hur du vill för att skapa din personliga bäddning.

Vill du ha fler tips på hur du förhöjer ditt sovrum? Här hittar du allt vi skrivit om sovrum och sovrumsinredning.

Snygga prydnadskuddar att bädda säng med:

Den jordnära och harmoniska stilen

inspiration bädda sängen med kuddar
 

Här kan du mer än gärna våga ta i med antalet kuddar och även olika kuddar med olika utseende och form. Fransar, toffsar, taktila ytor och jordnära nyanser som går ton i ton är helrätt här. För ett mysigt utseende i sängen så kan du placera dem framför varandra både i led eller mer ostrukturerat, här får du känna dig fram.

Annons
fluffig kudde
 

Kudde i tuftad bomull från Granit. Du köpa kudden här (reklamlänk).

beige linnekudde
 

Ett kuddfodral i tvättad linnekvalitet från H&M Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde
 

Dots kuddfodral från svenska Fine Little Day är tillverkat av mjuk kraftig oblekt linnekanvas. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
stor beige kudde
 

Stor linnekudde i måtten 65x65 centimeter från &Tradition. Finns även i vitt och andra toner. Köp den här (reklamlänk).

tuftad kudde
 

Det populära kuddfodralet Copenhagen från Classic Collection med en strukturerad yta och tofsar i kanterna. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
kudde från granit att bädda sängen med
 

Kudde i tuftad bomull från Granit. Du köpa kudden här (reklamlänk).

 

Kuddfodral i tvättad bomull med kraftigt våffelmönster från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde bädda sängen
 

Brunmelerat kuddfodral med kraftiga garnöglor på framsidan från Granit. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons

Bädda med hotellkänsla

bädda sängen hotell kudde
 

Här är det perfekt att börja med stora kuddar längst bak mot väggen eller din sänggavel och arbeta dog framåt strukturerat. De stora kuddarna längst bak ger en ordentlig hotellkänsla och gör att bäddningen ser uppstyrd ut. Bädda enbart med de stora kuddarna, placera sovkuddarna framför eller lyxa till det med fåtal prydnadskuddar som gärna får vara likadana för ett lyxigt utseende.

prydnadskudde säng
 

Kuddfodral från Classic Collection i sammet med mönster på framsidan. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
brun kudde säng
 

Ett härligt mjukt kuddfodral från Ceannis i deras klassiska ”egg shell” material. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

vit stor kudde bädda säng
 

Vitt örngott i mjukaste satängväv i måtten 50x90 cm. från Åhléns. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
snygg prydnadskudde
 

Quiltat kuddfodral i sammet från Hasta. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

grå kudde säng
 

Grått kuddörngott till stor kudde på 50x90 i mjukt och lyxigt satin. Du köpa örngottet här och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

vit kudde bädda säng
 

Beige kuddfodral från det svensk-indiska varumärket Chhatwal & Jonsson. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons

Bädda i trendiga pastelltoner

bädda sängen pastell inspiration
 

I år inreder vi mer än gärna hemmet i vackra pasteller! Här får du några vackra alternativ på kuddar till sängen i vårens toner. Fyll sängen med massor av dessa för ett mysigt utseende eller uppdatera några av de förekommande stilarna med enbart en eller några av dessa för en vårig färgklick i sängen.

lila kudde
 

Lila kuddfodral i bomull och lin med en dekorativ kontrastfärgad söm runt om från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
gul kudde säng
 

Gul kudde från HAY Köp den här (reklamlänk).

bädda sängen kudde
 

Meadow kuddfodral från Fine Little Day är tillverkat av mjuk kraftig oblekt linnekanvas och har ett broderat motiv föreställande vackra ängsblommor. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde med tofsar
 

Randvävt, garnfärgat kuddfodral i bomull med tofsar i hörnen från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Foto: Ellos Home

LÄS MER:

20 snygga stolsdynor och sittdynor till uteplatsen

Uppdatera vardagsrummet med vackra inredningsnyheter – 18 köptips

Inred med små soffbord– 14 tips

7 största inredningstrenderna under 2021
7 största inredningstrenderna under 2021
1:17
Publicerat 04 mars 2021
Annons