Så blev The Kitchen omåttligt populärt

Den uppskattade inredningsbutiken Artilleriet öppnade för snart ett år sedan butikskonceptet The Kitchen. På kort tid blev butiken, som fokuserar på vackra köksredskap och accessoarer, omåttligt populär. Residence har intervjuat Christian Duivenvoorden om den lyckade satsningen.

Annons
Kika in hos Trendgruppens vd Karin Sköldberg
Kika in hos Trendgruppens vd Karin Sköldberg
1:12
THE KITCHEN_1550
 

För fem år sedan startade Christian Duivenvoorden och Sofie Hellsing den populära inredningsbutiken Artilleriet i Göteborg och för ett år sedan startade det ett nytt koncept – The Kitchen. På kort tid blev butiken omåttligt populär med sin inriktning mot hemmets hjärta – köket.

Men hur blev den så populär, vad är butikens filosofi och varifrån hämtar grundarna av The Kitchen inspiration från? Residence har pratat med en av grundarna Christian Duivenvoorden om just det.

Vill du ha mer inspiration? Kika in hemma hos Artilleriets grundare.

Annons

Var föddes idén till att göra The Kitchen till ett butikskoncept?
– Vi älskar mat, middag och fest och har sålt den här typen av produkter på Artilleriet också. När vi hittade den fantastiska lokalen bestämde vi att köket, The Kitchen, skulle få bli en egen del av helheten Artilleriet. Precis som köket alltid är en viktig del i ett helt hem, säger Christian Duivenvoorden om den lyckade satsningen.

Vad har ni för filosofi som gör att butiken särskiljer sig från andra?
– Middagen! Allt från tillagning till servering och hur man äter och presenterar middagen. Köket är för många hemmets viktigaste rum och självklart skall man omge sig med produkter som man älskar och vill leva med varje dag! Vi har noga valt alla produkter utifrån kvalitet, tillverkning och funktion. Det är den bästa kastrullen, den bästa kniven, porslin som bär spår av den hand som tillverkat det. Man hittar inga hela serviser här, vi uppmanar våra kunder att hitta tekoppen de gillar bäst, fatet som är vackrast att servera fisk på, den finaste tallriken för vardag och fest. Om man blandar alla de produkter man älskar blir helheten alltid vacker och personlig.

THE KITCHEN-24968
 
THE KITCHEN-25105
 

Butiken är verkligen rätt i tiden, kan ni känna av det och hur har responsen varit?
– Vi har fått ett fantastiskt bemötande från de som besöker oss och vi hoppas att vi inspirerar till kreativitet i köket. När världen snurrar allt fortare finns det ett behov av att omge sig med det äkta, produkter som tål att bli kantstötta, leva med länge och kan gå i arv till nästa generation.

Annons

Var hämtar ni inspiration från?
– Alla fantastiska människor som strävar mot ett mer hållbart liv. Från vänner och familj, från kockar och resor, råvarorna från havet, åkern och skogen.

Kan ni känna lantligare vibbar i köket?
– Köket är en plats som skall tåla en hel del, det är alltid vackrare med jack efter knivar i en träskiva än en rispa i en skiva av laminat. Vi gillar genuina kök och de är ofta mer lantliga än high tech. Det viktigaste är ändå att ett kök är funktionellt och hållbart, att man trivs att vara i det, vare sig det är modernt eller lantligt.

THE KITCHEN_1446
 

Hur ser det ut i era egna kök och hur underhåller ni gäster runt matbordet?
– Vi tillbringar mycket tid i våra kök, det är den mest naturliga platsen att samla vänner familj och barn. Våra kök är enkla, tillåtande och funktionella. De bästa fester är när alla blir engagerade i matlagning, dukning, drinkar, och man sedan äter ihop och sitter kvar med tomma fat till sent på natten.

Foto: Artilleriet/The Kitchen
Porträttfoto: Særún Hrafnkelsdottir Norén

Annons