Så inreder du snyggt med tv

Så inreder du snyggt med tv:n – 5 smarta tips

Ett modernt hem och elektronik går hand i hand. Här är 5 snygga och smarta sätt att inreda med tv:n.

Annons
Så inreder du snyggt med tv:n
Så inreder du snyggt med tv:n
0:47

Om vi blickar bakåt i tiden har tv:n ofta setts som en klumpig detalj som snarare förstör inredningen istället för att komplettera den. I takt med att utvecklingen går framåt ser vi idag en rad stilsäkra varianter där estetik möter kvalitet på bästa tänkbara sätt.

Tacksamt nog finns det även en större bredd på prisklasser och god kvalitet behöver inte nödvändigtvis innebära en dyr prislapp. Det allra bästa ur inredningsperspektiv? Dagens modeller är betydligt tacksammare att inreda med, integreras enkelt i inredningen och bidrar till tidlösa helhetsintryck.

Här är 5 inredningstips för dig som vill inreda snyggt och smart med tv:n:

1. Stilfull (och yteffektiv) placering

Så inreder du snyggt med din tv, soundbar från Bang & Olufsen
Skapa ett stilsäkert helhetsintryck samtidigt som du slipper sladdar genom att fästa tv:n på väggen. Foto: Bang & Olufsen.  

Placeringen av tv:n är A & O. Ett väldigt enkelt men snyggt sätt att inreda med din tv är att hänga den på väggen, vilket har varit på tapeten under en längre tid. Utöver det faktum att resultatet är stilrent sparar du mycket plats och slipper dessutom sladdhärvor som är besvärliga att få snygga.

Annons

I takt med att modellerna blivit tunnare är det även lätt att få illusionen av en tavla, vilket gör att tv:n enklare smälter in i miljön. Beroende på behov och preferens kan du även addera en vägghängd soundbar för att följa samma tema och skapa ett enhetligt intryck.

2. Den moderna tavelväggen

Så gör du en snygg tavelvägg
Låt din tv bli en del av tavelväggen! Foto: Fredric Boukari Styling: Wagell och Lindholm för Historiska hem. Mäklare: Mattias Lantto.  

Få har nog missat trenden med tavelväggar, som sannerligen har cementerar sin plats i heminredningen. Bryt av dina bilder och konstverk med tv:n! Förutom att du får en tjusig helhetskänsla får din tv en fin inramning och sticker inte ut som hemelektronik lätt tenderar att göra. Dessutom slipper du en situation där tv:n är klumpig och tar upp yta i onödan.

3. Satsa på en två-i-ett-lösning

Så inreder du snyggt med din tv
Få till en enhetlig känsla genom att låta din tv och en, eller flera, av rummets inredningsdetaljer följa samma tema. Foto: Bang & Olufsen.  

När det kommer till hemelektronik är det inte bara tv:n som har fått sig ett rejält lyft. Stora högtalare har bytts ut mot betydligt snyggare soundbars, en perfekt lösning för dig som vill förvalta ljudet utan att kompromissa med modern design. Även om din tv blir mer av ett statement piece än en väggblomma när en soundbar adderas, så blir slutresultatet snyggt och tar inte över.

Annons

För dig som verkligen vill säkra den enhetliga känslan är det bästa tipset att matcha. Låt en ljuskälla eller annan inredningsdetalj gå i samma material eller färg som din soundbar.

4. Mer än bara en tv

Snygg tv som även ser ut som en tavla från Samsung
Tv eller tavla? Det nya trendiga är att tv:n förvandlas till en stilfull tavla eller ett modernt visuellt konstverk när den inte är i användning. Foto: Henrik Nero för Samsung.  

Tv som källa för underhållning i all ära, men numera är tv:n så mycket mer än bara det. Idag får tv:n gärna integreras i hemmiljön även efter att serien, filmen eller sporten är färdigtittad.

Låt den förvandlas till en vacker tavla eller ett modernt konstverk när den inte är i användning. Ett enkelt men smart sätt att addera ytterligare än dimension till din tv och dessutom få ett fint resultat.

5. Anpassa efter rummet i fråga

Anpassa din tv efter rummet i fråga, så inreder du snyggt med din tv
Utnyttja rummets ytor på bästa möjliga sätt genom smarta komponenter – som ett justerbart väggfäste. Foto: Bang & Olufsen.  

Se till att använda och utnyttja rummets ytor, vinklar och hörn för att inreda med tv:n på ett personligt och yteffektivt sätt. Hur ser rummet i fråga ut egentligen? Ett smart tips är ett väggfäste som går att justera efter behov, inte minst om du vill placera din tv vid ett hörn eller liknande. Dessutom känns det mer personligt än om tv:n bara hänger rakt upp och ner.

Läs mer:

Så inreder du snyggt med hemelektronik – våra bästa tips

5 missar att se upp för när du hänger tavelvägg

6 vanliga missar när du inreder med soffbord – och så undviker du dem

Publicerat 25 januari 2021
Annons