Så ser sängklädesmärket Magnibergs samarbete med Our Legacy ut

Magniberg gör sängkläderna som tänker utanför boxen: nu samarbetar man med svenska modekometen Our Legacy och gör sängkläder av klädföretagets restmaterial.

Annons

Svenska sängklädesföretaget Magniberg har på kort tid väckt mycket uppmärksamhet för sin vågade fashion-tolkning av klassiska sängkläder: från klassiskt skräddad vit poplin till silvrig polyester och svart mesh gör Magniberg sängkläder för den hippaste av inredningskonsumenter. Sängkläderna är grundpelaren i företaget som även gör möbler som stolar, pallar, fåtöljer och soffor – och damkappor.

 

I juni samarbetar Magniberg med svenska modekometen Our Legacy. Restmaterial från modemärkets skjorttyger har förvandlats till en kapselkollektion i bomull. Kollektionen är tillverkad i Sverige, och kommer säljas på Our Legacys så kallade Work Shop-butiker i Stockholm och London: butiker som också fungerar som en kreativ studio där material och plagg återanvänds och görs om till något nytt.

Annons
Bild på Our Legacys Jockum Hallin tillsammans med Magnibergs Bengt Thornefors.
Our Legacys Jockum Hallin tillsammans med Magnibergs Bengt Thornefors.  

Kollektivet bakom Magniberg har en bakgrund inom modebranschen och har arbetat hos företag som Yves Saint Laurent, Burberry och Acne Studios.

»Vi vill presentera hemtextil i en ny kontext och addera känslor till hemmet. Vi erbjuder våra kunder en garderob av bedwear i genomtänkta textiler och

kvaliteter. Linne, poplin, satäng och tvättad jersey kan liknas vid en basgarderob och utifrån det kan man klä sängen. Material såsom spets, mesh och siden tillför en nyans till helheten«, har grundaren Bengt Thornefors tidigare berättat för Residence.

Kollektionen släpps den 13 juni på Our Legacy Work Shop-butikerna i Stockholm och London.

Annons
 
 
 
 
Annons
 
 

Läs mer:

Titta in i vackra lägenheten stylad med Magnibergs sängkläder

5 nya varumärken med stilrena sängkläder

Spana in prisade Hope-designerns somriga inredningsfavoriter

 

Annons
Annons