Inred vardagsrummet i årets 7 stora trender

Det krävs inte mycket för att lyfta vardagsrummet till nya höjder och årets trender lämpar sig utmärkt för detta ändamål.

Annons

Vardagsrummet sätter tonen för hela hemmet. Det är trots allt bostadens främsta sällskapsrum och ska fungera för alla möjliga aktiviteter.

Läs också: 7 stylingknep: Så gör du vardagsrummet lyxigare

Funktionalitet i all ära, men det skadar knappast om miljön även är snygg och inspirerande. Med enkla medel kan du få vardagsrummet att kännas som nytt – samtidigt som du prickar in vårens finaste trender.

1. Grönt överallt

Djungelkänslan är högst närvarande under trendåret 2017 och stora, gröna blad får gärna ta över hemmets alla vrår – inte minst i vardagsrummet.

Begränsa dig inte till fönsterbrädorna och placera ut ståtliga krukväxter lite varstans i rummet. Varför inte rama in soffområdet?

Många av de trendigaste växterna just nu är dessutom riktigt lättskötta och trivs bra långt in i rummet – så det finns ingen risk att de dör även om de inte nås av solljuset.

Läs också: 7 trendiga växter att satsa på 2017

2. Gammalt och nytt

01. vardagsrum-trender
Foto: Alen Cordic Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar  

Enbart nya möbler, prylar, material och linjer kan lätt ge ett opersonligt intryck och i år är det fritt fram att blanda in gamla möbler i mixen.

Annons

Även om din möbel de facto inte är gammal är det själva uttrycket du vill åt. Därför är mörka träslag och mörkbetsade ytor rätt väg att gå. Det är en superfin detalj i ett modernt hem.

3. Svart, svart och svart

Svart är verkligen det nya svarta och ickefärgen ska numera synas i såväl detaljer som stora möbler och gärna också på väggar och golv.

Vill du inte gå hela vägen är ett tips att satsa på enstaka detaljer, gärna flera stycken som du matchar med varandra.

Är du sugen på ett svart golv kan du med fördel kombinera med ljusare väggar och tak.

Läs också: Inred hemmet med svarta detaljer – 8 snygga tips

4. Korg och rotting

Korg- och rottingmaterial är inte något nytt på trendhimlen, men 2017 är det än större.

En flätad korg att placera den gröna växten i är en fin start, men en naturnära eller svart rottingstol i anslutning till en mjuk soffa kan verkligen lyfta vardagsrummet.

Komplettera med en mjuk dyna eller mysig pläd. Det är kontrasterna som gör skillnaden.

Annons

Läs också: Så inreder du med årets trender – 9 snygga tips

5. Silverdetaljer

Kromat, silver och vit metall känns både nytt och fräscht, även om mässing och guld alltid kommer ligga många varmt om hjärtat.

Kalla, hårda detaljer kombineras finast med varma och mjuka ytor – testa dig fram och känn av. Återigen – kontraster är inte att underskatta.

Läs också: Så fixar du den trendiga 80-talsstilen – 6 detaljer i krom

6. Oljemålningen

Oljemålningar är en av de största trendsnackisarna 2017 och det är helt förståeligt. Unik och personlig stil är något som allt fler eftersträvar och där kan verkligen en originell målning på väggen göra skillnad.

Tavlan behöver nödvändigtvis inte gå i samma färgskala som övrig inredning – faktum är att det kan bli mycket roligare om den sticker ut. En maffig guldram kan också göra susen.

7. Färgglada detaljer

Vi älskar visserligen den skandinaviska och diskreta färgpaletten, men det skadar inte att blanda upp med lite färg.

I år är det helt rätt att mixa och (miss)matcha både starka färger och uppseendeväckande mönster.

Läs också: Här är söderlägenheten som trotsar den grå trenden

Annons