Sekelskifte i grå toner – inredd med designklassiker

Vi tröttnar aldrig på den svala nordiska paletten och den här lägenheten är inredd i fin balans och blandar avskalat, klassiskt och trendigt.

Annons

Högst upp i huset på Celsiusgatan 3 i Stockholm ligger den här topprenoverade sekelskiftestvåan. Grå toner går som en röd tråd genom bostaden och matchas med ljusa nyanser, som skapar en fin kontrast till det mörka trägolvet.

Foto: Philip McCann för Nestor fastighetsmäkleri/mäklare: Erik Bysell Styling: Christina Boutza

 
 

Kopparmetaller syns i såväl i inredningsdetaljerna som blandarna, köksbelysningen och i duschen.

Annons

Badrummets väggar är klädda i Carraramarmor och golvet är en blandning av Carraramarmor, svart granit och Kolmårdsmarmor, som tillsammans skapar en 3D-effekt.

 

Men det är inte bara materialvalen och färgpaletten som inspirerar. Lägenheten är dessutom inredd med många fina designklassiker, som kombineras med inredning från kedjorna.

I hallen hänger två lampor av modellen IC Lights från Flos och i vardagsrummet står matbordet In between table i rökt oljad ek från &tradition. Y-stolarna är designade av Hans J. Wegner.

Annons
 
 

Soffbordet i två nivåer består av ett lågt och ett högt bord från Asplund, modellen Tati, i glas och metall, samt marmor och metall. Glasvasen kommer från Svenskt tenn och golvlampan är Arne Jacobsen.

Annons
 

Den blå Oscar-soffan är pyntad med två djungelmönstrade kuddar från Hermès och en svart från Ceannis. Pläden är från Linum.

 

De två gråa fåtöljerna invid fönstren i fil kommer från Ikea.

Annons
 

Sovrummet är inrett med en säng från Mio, som ramas in av en matta från Ellos och sängbord med utbytta knoppar, från Ikea. Även garderoberna är signerade Ikea, om än omlackerade.

 
 
Annons

       

Läs också:

GRÅ SEKELSKIFTESVÅNING I MODERN PARISANDA

LÄGENHET NÄSTAN HELT I VITT – 7 TIPS FÖR ATT LYCKAS MED STILEN

12 SNYGGA INREDNINGSDETALJER FRÅN DUSTY DECOS HEM

Annons