Sju inredningsbutiker runt om i landet att besöka i sommar

Residence listar sju inredningsbutiker du måste besöka i sommar!

Annons
Robin Klang och Ejub Bicic driver Perspective Studios sommarshop på Gotland.
 

Perspective Studio
Gotland

I en kalkstenslada på nordöstra Gotland har hippa möbelentreprenörerna Robin Klang och Ejub Bicic flyttat in under sommaren för att ta sitt Perspective Studio till Gotland – sommarens vackraste inredningsshop. Paret visar upp sitt handplockade urval av möbler och inredning – men byter ut de största möblerna mot prylarna som piffar till din Gotlandssemester: porslin, glas, coffee table-böcker, handdukar och doftljus ryms i den dramatiska ladan. Ett måste!
perspectivestudio.se

Keramik i gråskala från Paradisverkstaden.
Keramikdrömmar på Paradisverkstaden.  

Paradisverkstaden
Öland
Precis när bilen rullat över Ölandsbron hittar du Paradisverkstaden, ett familjeföretag startat av Eva och Olof Paradis i mitten av 70-talet. Makarnas keramik hittade snabbt sin karakteristiska form med mjuka, organiska linjer och mönster som ofta hämtar sin inspiration från Öland. Sedan 1986 är företaget också Kunglig Hovleverantör – och i dag utgör döttrarna Hannah och Moa en viktig del av det alltjämt blomstrande familjeföretaget.
paradisverkstaden.se

Annons

Fab lab

Stockholm

Om du är född efter 50-talet är mjölkbutiken troligtvis ett främmande fenomen, men när scenografen och stylisten Johan Svenson öppnade upp egen butik var det i en sådan som han stoppade sina noggrant utvalda möbler, små föremål och skönhetsprodukter. Tillsammans med butikshunden Nalle hjälper Johan dig att hitta rätt bland alla butikens produkter, utvalda med den fingertoppskänsla som gett honom jobb på bland annat Vogue, Elle och GQ.
fab-lab.nu

C Jensen keramik

Visby

Vacker keramik och verkstad i samma lokal som LabVisbys handplockade urval av inredningsdetaljer och plagg. En estetisk dröm!
cjensen.se

Lily&Oscar

Höganäs

Butiksinnehavaren Josephine Ekström driver fina Lily & Oscar med möbler och inredningsdetaljer i mysigt gårdshus. Missa inte om du är i närheten!
lilyoscar.com

Artilleriets The Kitchen säljer kökdprodukter av högsta kvalitet.
 

The Kitchen
Göteborg

Butiken för dig som förstått att köket är hemmets mest sociala rum – och den självklara knytpunkten om du ska ha en sommarfest. The Kitchen är systerbutik till Göteborgsinstutitionen Artilleriet där den aspirerande kocken hittar köksprodukter av högsta hantverksmässiga kvalitet – och inredningsfantasten sitt vackeraste porslin, glas och bestick.
artilleriet.se

Möbler av gotländska G.A.D.
 

G.A.D
Visby
Mitt i centrala Visby ligger G.A.D, ett uppskattat vattenhål för den sommar- eller pemanentboende minimalisten. Här kan man köpa varumärkets egna möbler samt utvalda produkter från lokala konstnärer och konsthantverkare. Stilen är typiskt gotländsk med rena och naturliga former och färger och man använder bara lokala material.
gad.se

Läs mer:

Min stil: Japanskt-skandinaviskt hos grundarna av butiken Perspective studio

Sommarhem vi älskar: Inredningsmagi hos Artilleriets grundare

Titta in när Artilleriet inreder Göteborgs konserthus

Publicerat 26 juli 2018
Annons