Annons

Annons

Titta in när Artilleriet inreder Göteborgs konserthus


Artilleriet har stylat inne på Göteborgs Konserthus.

Artilleriet hittar tonträffen när man hoppar in i Göteborgs Konserthus – inspiration till max!

Veckans mest inspirerande bilder kommer från Göteborg. Designmeckat Artilleriet är ett självklart stopp för inredningsentusiasten som befinner sig i staden. Nyligen intog man en av stadens andra självklara höjdpunkter, nämligen det anrika Konserthuset.

Annons

Bild på soffa inuti Konserthuset i Göteborg

Artilleriet själva kallar byggnaden för en av Göteborgs bäst bevarade hemligheter och ett sant arkitektoniskt mästerverk. Medan fasaden är formell och nedtonad döljer insidan en överväldigande skatt av material, konst, former och design av högsta klass – inte konstigt därför att Artilleriet valt att styla den anrika lokalen med sina egna möbler.

Bild på soffa i Göteborgs Konserthus.

Det var 1931 som arkitekten Nils Einar Eriksson vann tävlingen om vem som skulle få uppdraget att rita stadens konserthus. Hans idé var att rita en konserthall för alla,  där hans funktionalistiska ådra fick lyfta på foten till förmån för en byggnad med en mer traditionellt klassisk fasad som skulle smälta in i omgivningen.

Scrolla ned för att kolla in resten av bilderna:

Silvrig lampa stylad av Artilleriet inne på Konserthuset.

Keramik stylat av ArtillerietLampa på bord inuti Göteborgs konserthall, stylat av Artilleriet. Sammetssoffa och vit taklampa inne på Göteborgs Konserthus. Ensam lampa i dunkel omgivning inne på Göteborgs Konserthus. Roströd sammetssoffa inne på Göteborgs Konserthus, stylat av ArtillerietRottingfåtölj och taklampa inne på Göteborgs konserthus

Stolar, bord och lampor stylat av ArtillerietLuddig, vit fåtölj från Artilleriet inne på Göteborgs Konserthus.

Läs mer:

Artilleriet lanserar bok med köket i fokus

Vacker inredningsmagi hemma hos Artilleriets grundare

Spana in prisade Hope-designerns somriga inredningsfavoriter

Gilla Residence på Facebook
(0)
(0)


AnnonsLaddar