Snabba och enkla balkonghacks som skapar stilkänsla

5 snabba och enkla balkonghacks som skapar stilkänsla på nolltid

Ge balkongen extra kärlek lagom till säsongspremiär. Vi samlar 5 enkla knep som ger balkongen ett stilrent lyft på nolltid.

Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Äntligen är det dags att flytta ut! Få saker välkomnar våren och sommaren lika väl som en ombonad balkong redo för uteliv. Men att förbereda balkongen behöver inte betyda krångel och konsumtion. Det är enklare än vad man tror att piffa upp på ett stilsäkert sätt med en estetik som håller både denna säsong och nästa. Gröna växter, enhetliga färger och stämningsfull belysning är några knep som lyfter utemiljön på nolltid.

Här är 5 snabba och enkla balkonghacks som skapar tidlös stilkänsla:

Annons

1. Liva upp med grönska

Så skapar du en stilren balkong med gröna växter
Ladda upp batterierna i sommar i en avkopplande miljö omgiven av växter. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem. Stylist: Åsa Copparstad och Hanna Rydman. Mäklare: Caroline Klasson.  

Den avkopplande gröna oasen är här för att stanna. I tider då resande kraftigt begränsats lägger vi mer tid på att göra hemmiljön så harmonisk som möjligt, en tendens som bara lär hålla i sig framöver. Investera i rogivande och tåliga växter som tillför lugn och skapar maximal harmoni på balkongen.

2. Tänk enhetligt

Så inreder du en stilren balkong
En enhetlig färgpalett med neutraler är tidlös och inte minst hållbar, då den håller stilen både denna säsong och nästa. Foto: Joakim Johansson för Historiska Hem. Stylist: Anna van Keppel. Mäklare: Mattias Öhman.  

Att inreda enhetligt är ett vinnande koncept även utomhus. En bra utgångspunkt är att hitta en kulör som sedan genomsyrar hela miljön. Klassiska neutraler som brunt och beige är säkra kort, men pigga kulörer som rosa och orange, inte minst i dova nyanser, passar lika bra. Dessutom förvaltar de den somriga känslan på bästa sätt.

Annons

Inspireras gärna av fasaden och låt den prägla uteplatsen. Lek med olika nyanser och integrera den huvudsakliga färgen i stora som små detaljer för ett stilsäkert helhetsintryck.

3. Stämningsfulla ljuskällor

Inred balkongen stilrent med ljuskällor
Ge plats åt mindre ljuskällor som tillför precis lagom mycket ljus samtidigt som de skapar myskänsla. Foto: Daniel Wester för Fantastic Frank. Stylist: Josefin Hååg. Mäklare: Dennis Lantz.  

När behovet av större ljuskällor är mindre är det smart att investera i mer stämningsfull balkongbelysning. Ljusslingor är en favorit både inomhus och utomhus. Kombinera med ljuslyktor för en genomgående ombonad känsla.

Låt ljuslyktorna gå i olika storlekar och placera de i olika höjder för att få ett mysigt, stilrent intryck på hela balkongen. Om du saknar eluttag finns det varianter som drivs av solceller eller som är laddningsbara.

Annons

4. Satsa naturnära

Så stylar du balkongen stilrent och tidlöst
Tidlösa naturnära inslag fortsätter att dominera inredningsbilden, inte minst utemiljöer. Foto: Joakim Johansson för Historiska Hem. Stylist: Hanna Rydman. Mäklare: Oliver Källenfors.  

Naturmaterial fortsätter att vara helt rätt i tiden. Rotting och bambu är två säkra kort för balkongen, inte minst i form av bord, stolar och fåtöljer. Dessutom skapar de en hemtrevlig atmosfär som vi gärna återvänder till säsong efter säsong.

Addera textilier för härliga, ombonade inslag. Textilierna får med fördel följa naturmaterialens neutrala färgskala eller skapa kontrast med avvikande färger och poppiga mönster.

5. Färgstarka detaljer

Så inreder du balkongen stilrent, lekfulla detaljer
Blanda de färgstarka inslagen med naturnära kulörer för en mer levande känsla. Foto: Joakim Johansson för Historiska Hem. Stylist: Thomas Lingsell. Mäklare: Hanna Tairi.  

Den neutrala och sparsmakade inredningsbilden börjar så sakteliga få ge plats åt allt färgstarkare kontraster. Bryt av miljön med små, personliga färgklickar som livar upp balkongen på nolltid. Tänk vaser, krukor och tallrikar i poppiga kulörer och glansiga ytor. Kombinera med säsongens blommor och du har ett blomstrande stilleben med sommarkänsla. För den trendsäkra är gult och rostbrunt två framträdande färgval 2021.

Annons