Nu säljs toppdesignade hem – inredda av Louise Liljencrantz

Fastighetsutvecklingsbolaget Genova Property har utvecklat unika bostäder i Uppsala med fokus på arkitektur och design. Se de första bilderna på interiören – som inretts med hjälp av Louise Liljencrantz.

Annons

Liljegatan 1 blir Uppsalas första ”Stockholmsprojekt”, där Genova Property Group lyft materialen och standarden till en nivå som vi har blivit vana vid i Stockholm. För att inreda renderingarna och ta fram inspirationsbilder, har man tagit hjälp av stjärninredaren Louise Liljencrantz.

Allt i arkitekturen ingående material såsom golv, väggar, tak, kakel, sten, köksluckor, kulörer, badrumsinredning med mera är utformat av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg.

Kvarteret Liljan var det första större område i Uppsala som planerades som en enhet och den funktionalistiska byggnationen med punkthus, inspirerades av Le Corbusier och kallades ”hus i park”, eftersom den här nya luftigare typen av bebyggelse med stora grönområden var ny för Uppsala.

– Så med ett avstamp i ett modernt tänk kring ”hus i park” vände vi oss till arkitekterna på Kjellander Sjöberg, för att hjälpa oss förena funktion, estetik och visionen att skapa ett 47 unika bostäder fördelade mellan tre hus med en vacker park i centrum på Liljegatan 1, berättar Andreas Eneskjöld, vd på Genova Property Group.

Annons

Vilka delar av projektet är ni extra stolta över?

– Konstruktionen och planlösningen. Fasaden ger intrycket av att vara uppbyggd av asymmetriskt staplade kuber. En smart lösning som möjliggör många terrasser och burspråk, vilket sin tur skapar både utsikt och sol för de som ska bo här. När det gäller planlösningen har varje lägenhet fått en mängd olika rumsligheter, vilket skapar dynamik, det gillar jag.

Berätta om inredningen!

– Insidan av husen är i mångt och mycket en spegling av utsidan. Vi har arbetat med ungefär samma färgskala, men adderat accenter som burgundy och grågrönt.

De större lägenheterna är uppdelade i två delar, varför?

– En tydlig trend just nu är att många önskar sig en privat och en offentlig del i sina hem. I de större lägenheterna finns en avskild sovrumsdel med egen förvaring samt badrum en suite.

Se de första bilderna på bostäderna här:

 
 
 
 
 
 
 

Fakta Liljegatan 1:

Adress: Liljegatan 1 i Fållhagen, Uppsala

Här hittar du bostäderna. 

Läs också:

Ica-handlarna sadlade om – spana in deras nya bostäder

4 spännande bostadsprojekt som står klara 2017

Här är det svenska bostadsprojektet som utsetts till Europas bästa

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons