Restaurang Tak har utsetts till årets bästa nykomling

Exklusiva restaurangen Tak på Brunkebergstorg i Stockholms city har utsetts till den bästa nya restaurangen i Restaurant & Bar Design Design Awards 2018. Prisbelönta arkitekterna på Wingårdhs står för interiören som matchar den spektakulära utsikten.

Annons

Tak är en del av Urban Escape Stockholm som växt fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Själva terrassen ligger på den 14:e våningen, 48 meter upp i luften, mellan hotellen At Six och Hobo, som tillhör hotellkedjan Nordic Choice som slog upp portarna förra året.

Vill du läsa mer om konsthotellet At Six? Här kan du kika in och se interiören.

Tak resturang och bar

I inomhusbaren ryms det upp till 220 personer inklusive deras råbar som redan blivit en favorit bland många stockholmare. Nu har Tak utsetts till bästa nya restaurang i Restaurant & Bar Design Design Awards 2018.

Frida Ronge står för maten där inriktningen blir modern skandinavisk matkultur tillsammans med japanska tillagningsmetoder och smaker.

– Vår ambition med mat och dryck är att på alla sätt matcha den oslagbara utsikten och skapa en upplevelse som lockar både Stockholmare och internationell publik, säger Frida Ronge.

Annons

Prisbelönta arkitektkontoret Wingårdhs har formgivit restaurangen som inspirerats av de japanska inslagen i matkonceptet samt av byggnadens brutalistiska arkitektur. Inredningen kommer att präglas av lågmäld elegans i restaurangen, lite mer dekadent 70-tals feeling i baren och en fyllig och ombonad känsla på terrassen.

– Vi har arbetat med att fullfölja Ronges gastronomiska ambitioner i interiören och inspirerades av japanska metoder för rumslig gestaltning, men med en nordisk materialpalett, berättar Helena Toresson, uppdragsledande inredningsarkitekt på Wingårdhs.

Chirachi sushi av Frida Ronge.
Chirachi sushi av Frida Ronge.  
 
Annons
 
Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen skapar Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.
Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen har skapat Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.  
Annons
Grillad bläckfisk av Frida Ronge.
Grillad bläckfisk av Frida Ronge.  

Foto: Pressbilder.

Läs också:

Konst- och designhotellet At Six har öppnat – spana in interiören

Här är Stockholms nya hajpade kvarter Urban Escape

Här öppnar Stockhoms nya designhotell – se första bilderna

Annons