snygga små lägenheter

0:49

Efter reklamen: Arkitekten listar: De tre bästa villorna i världen

(0:49)

Ska du flytta till eller bor du i en mindre lägenhet? Det behöver inte betyda att du ska kompromissa med stilen – tvärtom. Det går att inreda snyggt, enhetligt och personligt i den lilla ettan eller tvåan.

Inspireras av inredningen i de här vackra hemmen:

1. Mycket personlighet på liten yta

Snyggt inredd liten lägenhet med konst

Foto: Andy Liffner

Hemma hos Sebastian och Emelie Falk får lägenheten personlighet med kreativitet och konst som fångar ögat. Var sak har sin plats och designklassiker samsas med second hand-fynd och egna verk. Se hela hemmet och läs reportaget här.

2. Ettan förvandlades till en tvåa

Snyggt sovrum i blått hemma hos Mattias Vural

Foto: Jonas Gustavsson Styling: Linda Åhman

Formgivaren Mattias Vural förvandlade sin etta på 34 kvadrat till en yteffektiv tvåa. Förutom funktionella lösningar inspireras vi även av den vilsamma helheten som de modigt blåmålade väggarna och snickerierna skapar tillsammans med inredningen och de många naturmaterialen. Se hela hemmet och läs reportaget här.

3. Harmoni på 47 kvadrat

Snygg matplats i beige

Foto: Kristofer Johnsson

Hemma hos Amanda Rodriguez och Dan Sandström är det ljuset som står i fokus i lägenheten om 47 kvadrat. Hemmet präglas av harmoniska färgval i äggskal och varmbeige samt smarta knep som skapar ett flow i bostaden. Se hela hemmet och läs reportaget här.

4. Smarta lösningar och minimalism

Snygg lägenhet med glasvägg

Foto: Andy Liffner

Den största av lägenheterna, men fortfarande med flera smarta inredningslösningar som går att anamma på få kvadrat. Hemma hos Magda och Alexander Havelda är det sparsmakad minimalism som råder och vi älskar särskilt den smarta lösningen med en glasvägg mellan sov- och vardagsrum, som låter ljuset flöda igenom hela lägenheten. Se hela hemmet och reportaget här.

5. Hög stilfaktor och studiokänsla

Sovrum hos inredningsdesignern Joakim Walles

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Walles & Walles för Alexander White/mäklare: Wilhelmina Bonde Alfvén

Vi inspireras fortfarande av den här luftiga och stilsäkra ettan som tillhörde inredningsdesignern Joakim Walles och såldes för tre år sedan. Studiokänsla, flera funktioner och framför allt – riktigt snyggt. Se fler bilder från bostaden och läs artikeln om den här.

Läs mer:

8 compact living-knep för den lilla hallen

Så får du ett litet badrum att kännas större – 7 tips

14 snygga compact living-möbler till det lilla sovrummet

Skärma av och skapa fler rum i bostaden – 5 tips