Odlingssäsongen drar snart igång och har du inte tillgång till en trädgård så går det lika bra att använda sig av ett litet växthus inomhus eller på balkongen. Växter ger nytt liv till ditt hem, och dessutom härliga kryddor (och kanske små frukter?) att använda i matlagningen. Vi har samlat allt från mindre glaskupor till små växthus i stål och plast där endast din kreativitet sätter gränserna. Vilket väljer du att odla i inför sommarens varma dagar?

Små växthus till balkongen

10 små växthus att ha inomhus eller på balkongen:

Allt från små växthus i trä, stål och glas att odla i på balkongen!

Små växthus till balkongen

Designerduon Atelier 2+ har skapat ett växthus tillräckligt litet för inomhusbruk men stort nog att rymma en miniatyrträdgård, från Design House Stockholm. Det finns här (länk till Åhléns).

Små växthus till balkongen

Ett svart växthus tillverkat i FSC-certifierat trä för dekoration eller växthuskänsla tillsammans med ett plastöverdrag, det är 136 centimeter högt. Finns hos Granngården här.

Små växthus till balkongen

Ett smart och stilfull odlingskupa är designad av Caroline Wetterling för Design House Stockholm. Kupan är tillverkad i munblåst glas och kommer i två delar. Bottendelen håller jorden och plantan medan toppdelen fungerar som ett lock. Det finns här (länk till Apprl).

Små växthus till balkongen

Funktionellt naturfärgat drivhus redo att fyllas med plantor. Placera ovanpå uppochnedvänd pallkrage så står växthuset stadigt, från Granngården. Du hittar det här.

Små växthus till balkongen

En innovativ keramikkruka från danska Gejst med kupa i frostat glas. Glaskupans utformning med sina har två öppningar i olika storlekar gör att du kan placera kupan antingen högt upp eller långt ner på keramikkrukan. Du hittar den här (länk till Apprl).

Små växthus till balkongen

Rustikt växthus i glas och järn från Lene Bjerre. Växthuset passar perfekt som dekoration på fönsterbrädan där du kan följa dina växter från frö till fullvuxen planta. Det finns här (länk till Kitchentime).

Små växthus till balkongen

Växthus till planteringslåda. Tillverkad av plast och sydd med svarta kantband. Se mer och köp det här (länk till Adtraction).

Små växthus till balkongen

Djupt odlingsbord av återvunnen plast att odla blommor eller ätbart i. Bordet har en snygg design och bra arbetshöjd, från Granngården. Det finns här.

Små växthus till balkongen

Växthus till odlingskrage. Tillverkad av plast och sydd med svarta kantband från Byggmax. Se mer och köp det här. (länk till Adtraction)

Små växthus till balkongen

Ett rum inne i rummet, ett växthus tillräckligt litet för inomhusbruk men stort nog att rymma en miniatyrträdgård. Material av lackerad ask, rutor av härdat glas, planteringslåda i galvaniserad metall från Designtorget. Det finns här (länk till Adtraction).

LÄS MER:

Snygga och bekväma kontorsstolar – som passar perfekt till hemmakontoret

15 snygga klädställningar att uppdatera hemmet med

Så inreder du ett litet badrum snyggt och praktiskt – 22 trenddetaljer

Slå på ljud