solsängar och solstolar 2020

Nu är sommarens soliga, varma dagar nära. Planerar du att tillbringa sommaren hemma på uteplatsen eller kanske vid poolen? En stilren solsäng gör de avslappnade stunderna lite lyxigare och skönare.

Här är 14 stilfulla solsängar och solstolar som finns i butik just nu:

1. Gio Outdoor Chaise Longue, B&B Italia

solsäng från B&B Italia

Den här eleganta solsängen är formgiven av Antonio Citterio och är en del av en serie med olika utemöbler som matchar varandra. Solsängen är gjord i massiv teak med en antikgrå look, har ett justerbart ryggstöd samt hjul som gör det enklare att flytta den. Dynan ingår och finns i olika tyger. Här kan du köpa den.

2. Set om två solsängar, Ethimo

Stilfull solsäng i miljöcertifierad teak från italienska Ethimo. Solsängarna säljs i set om två och passar både vi poolen och på altanen. Här kan du köpa dem (länk till Ellos).

3. Klassisk solstol i teak, Skagerak

Solstol från Skagerak

Solstolen Steamer Deck Chair kommer från danska Skagerak och har fina, runda linjer samt ett integrerat fotstöd. Stolen är gjord i teak och kan kombineras med tillhörande dyna. Här kan du köpa den.

4. Vilstol, Brafab

Ekologisk, FSC-märkt solstol tillverkad i björk, furu och hamparep. Stolen går att justera i två olika lägen och är hopfällbar. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

5. BK 14 solstol, Carl Hansen

Solstol från Carl Hansen

Stilren solstol i oljad teak designad av Bodil Kjær redan år 1959 för Carl Hansen & Søn. Stolen finns med alternativt utan kuddar och ryggstödet på stolen är reglerbart och går att fälla ner helt. Här kan du köpa den.

6. Bahama deck chair, EMU

Bahama Deck chair från EMU

Den här solstolen i pulverlackad aluminium och ett slitstarkt tyg blir en fin möbel på balkongen eller uteplatsen. Solstolen är lätt att möblera med och finns i flera olika utföranden, här ovan i kulörkombinationen beige/brons. Här kan du köpa den.

7. Solsäng Alassio, Jotex

solsäng som även fungerar som soffa

Praktisk solsäng som även fungerar som soffa, vilket gör den snygg på såväl balkong som uteplats. Finns i svart och mörkgrått alternativt vitt och greige. Ryggstödet går att justera i olika lägen och finns för både vänster och höger sida. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

8. Solsäng, Cane-line

snygg solsäng från cane-line

Solsängen Amaze är formgiven av designteamet Foersom & Hiort-Lorenzen MDD för Cane-line och har rena linjer och en stilren design. Den är anpassad för det nordiska klimatet och gjord helt i teak. Ryggstödet går att fälla ner helt, vilket gör att solsängen även kan användas som en bänk eller soffa. Här kan du köpa den.

9. Vilstol, Skargaarden

H55 vilstol från Skargaarden

Vilostolen H55 ritades redan år 1955 och är gjord i teak och rostfritt stål med klädsel i canvas. Stolen lämpar sig både inne i bostaden och ute på altanen som solstol. Här kan du köpa den.

10. Solsäng i rotting, Ellos Home

solsäng rotting ellos home

Solsäng i rotting som går att använda inne och ute samt att komplettera med en dyna.

11. Shine sunbed, EMU

solsäng shine sunbed från EMU

Minimalistisk solsäng designad av Arik Levy för EMU, här i färgen Taupe. Solbädden är stapelbar, vilket gör det smidigt att förvara flera solsängar. Stommen är tillverkad i aluminium, medan tyget är vattenavvisande. Finns i fyra olika färger. Här kan du köpa den.

12. Bistro chaise longue, Fermob

solstol från fermob

Stilren solstol som är enkel att flytta och gjord i slitstark, lackad metallplåt. Här syns solstolen i färgen Storm grey, men den finns i ett stort antal olika färger. Här kan du köpa den.

13. Margariti vilstol med fotpall, Brafab

Solstol Margariti från Brafab

Solstol med tillhörande fotpall som är lika snygg och användbar på altanen som i trädgården. Stolen har en klassisk design och är tillverkad för hand i teak. Här kan du köpa den.

14. Solsäng, Åhléns

solsäng från Åhléns

Svart, minimalistisk solsäng i underhållsfri aluminium och textil. Solsängen går att fälla ner helt och reglera i fyra olika lägen. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

1:14

Efter reklamen: 4 tips på hur du inreder med textiler på balkongen

(1:14)

Läs mer:

Fina lampor till uteplatsen och balkongen – 14 shoppingtips att spana in

Stora krukor till balkong och uteplats – 17 fina shoppingtips!

Fina textilier till uteplatsen – 15 jordnära shoppingtips som höjer mys-faktorn