Spana in Bukowskis nya interiör – inrett av Ilse Crawford

Auktionshuset Bukowskis har återinvigts efter en genomgripande renovering av de klassiska lokalerna vid Berzelii park i Stockholm. Kika på den nya vackra interiören som prisbelönta Ilse Crawford inrett.

Annons

John Robert Nilsson Arkitektkontor har ritat om lokalerna och bakom inredningen står ingen mindre än Londonbaserade Studioilse – som i Sverige bland annat har uppmärksammats för sitt arbete med fantastiska hotellet Ett Hem.

Med den nya formgivningen vill Bukowskis skapa en inbjudande plats, där lokalerna ska kännas mer som ett hem och öppna upp för fler, spännande möten.

– Någon sa till mig en gång att man går till auktionshus av tre anledningar: skilsmässa, dödsfall eller kris. Med de nya lokalerna vill vi skapa en trygg plats där all den kunskap som Bukowskis besitter ska kännas mer lättillgänglig, säger Ilse Crawford.

I de omgjorda lokalerna har köket fått ta en större plats och väggarna och inredningen fått en mörkare ton.

– Köket är en plats där man alltid känner sig trygg, på samma vis som att ett dämpat ljus gör människor mer bekväma än ljusa och starkt upplysta ytor, säger Ilse Crawford.

Annons

– Man vet aldrig vad konstnärer producerar för verk i framtiden, därför ville vi skapa rum där både gammal som ny konst och design kan mötas i en uppdaterad form, lite mer som ett galleri, säger arkitekten John Robert Nilsson.

Läs mer: Hemma hos Ilse Crawford i London

Spana in den nya interiören:

bukowskis
 
Bukowskis_Reception_1A
 
Bukowskis_Reception_1B
 
Bukowskis_reception_2
 
Bukowskis_reception_3
 
Bukowskis_ValuationRoom
 
Bukowskis_KitchenDetail
 
Bukowskis_Kitchen
 

Läs mer: 7 skandinaviska designklassiker som fortfarande är trendiga

Annons