Spana in kreatörernas 11 inspirerande Ikea-hack

Ett gäng kreatörer har gett återvunna Ikea-möbler nytt liv med hjälp av knoppar, ben och färg – nu auktioneras möblerna ut och hälften av vinsten går till välgörenhet.

Annons

Den 21:a oktober bjöd Ikea-hackföretaget Prettypegs och second hand-kedjan Myrorna in 12 kreatörer till eventet Pretty Hackathon – där de fick fria tyglar att re-designa gamla Ikea-möbler med hjälp av bland annat färg, tyg, knoppar och möbelben.

Eventet syftade till att visa hur man med små medel kan ge möbler en personlig prägel och längre livslängd i stället för att köpa nyproducerat.

 

Nu auktioneras de 11 möblerna ut på Prettypegs hemsida – och 50 procent av vinsten går direkt till Frälsningsarméns arbete mot människohandel där behövande kan få mat, kläder och annan hjälp för att göra tillvaron ljusare.

Annons

– När man adderar lite personlighet till sin gamla Ikea-möbel, genom att till exempel måla om den eller bara byta ut ben och knoppar får den plötsligt nytt liv och längre livslängd. Det faktum att Ikea producerar åtta miljoner soffor varje år, får en att förstå att vi behöver återanvända mer än vi gör i dag, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

Auktionen pågår mellan 1-12 november på prettypegs.com/prettyhackathon

Spana in möblerna här:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här hittar du alla möbler.

Läs också:

De ska ge gamla Ikea-möbler nytt liv

5 snygga sätt att uppdatera dina Ikea-möbler

Spana in Reforms nya köksdesign för Ikeamöbler

Publicerat 01 november 2017
Annons