Stylingtrender som dominerar på Hemnet 2023

8 stylingtrender som dominerar på Hemnet just nu

Sugen på att göra om hemma eller bara i behov av inredningsinspiration? Oavsett vilket listar vi åtta stylingtrender som dominerar just nu – enligt Hemnet.

Annons
Video: Se 5 stora färgtrender 2023
Video: Se 5 stora färgtrender 2023
0:58

Nytt år, nya miljöer. Vi är nog många som längtar efter en nystart och gärna piffar upp i hemmet för att välkomna det nya året. När det kommer till inspirerande heminredning och stilsäker styling visar Hemnet oftast vägen med sina årliga trendrapporter. Kontrasterande karamellfärger och rundade former definierade 2022 års tendenser, ett år där strikt minimalistiska miljöer fick se sig utmanade av mer lekfulla inslag.

Så vilka stylingtrender är det som lyser allra starkast framöver? Hemnet har sin vana trogen samlat ihop kulörer, detaljer och stilar som sticker ut lite extra både 2023 och längre fram. Spana in tendenserna att ha koll på här nedan.

Annons

Inspireras av 8 stora stylingtrender som dominerar 2023 och framöver, från starka färger till maxade soffbord, enligt Hemnet:

Stylingtrend 1: Poppiga paletter

Stylingtrender enligt Hemnet, färgstarka färger
Nu tar vi ut svängarna när det kommer till hemmets färgsättning – ju mer färgsprakande, desto bättre. Foto: Hay.  

Det är dags att släppa taget om strikt nedtonade neutraler och istället börja experimentera med färgstarka kontraster. Nu omfamnar vi den personliga stylingen helt fri från pekpinnar. Grått och beige är fortsatt närvarande, men agerar komplement till kleinblått, knallrött, skogsgrönt och sköna rosa toner. Våga integrera flera starka färger i en och samma miljö.

Annons

Stylingtrend 2: Danska influenser

Stylingtrend enligt Hemnet, dansk inredning
Inspireras av danska inredningsjätten Montana, kända för sina lekfulla stylings med färg i mängder. Foto: Montana.  

Få bemästrar färgstarka looks och vågade hemmiljöer lika väl som danskarna – och enligt Hemnet är den starkaste influensen våra grannar i söder. Den okonventionella, orädda andan leder vägen, med missmatchade mönster, oväntade färgmöten och mängder av lekfulla objekt som skapar naturligt bubbliga snackisar.

Stylingtrend 3: Lampan i fokus

Stylingtrender enligt Hemnet, lampan i fokus
Förkärlek för maffiga detaljer? Ensam är du inte. Låt din lampa bli rummets, eller hela hemmets, solklara statementfaktor. Foto: Menu.  

För dig som gillar att skapa vackra miljöer med statementdetaljer är det ett objekt du bör lägga extra krut på – lampan. Enligt Hemnets spaningar är det en stor, framträdande ljuskälla som sticker ut, helst i form av en taklampa. Men kom ihåg, statement behöver inte betyda starka färger. Testa dig fram med skulpturala, lekfulla former i blandade materialval och taktila ytor.

Annons

Stylingtrend 4: Böljande spegeln

Stylingtrender Hemnet, Gustaf Westman spegel
Vi fortsätter att inspireras av Gustaf Westmans lekfulla och färgsprakande kreationer. Foto: Gustaf Westman/Instagram.  

Spegeltendensen är här för att stanna. Hemnet rapporterar att både lekfulla uttryck och bubbliga kulörer fortsätter att förekomma, allra helst i kombination. Oavsett vilken färg du faller för är det runda, böljande speglar som verkligen regerar. Ett hett tips är att integrera spegeln i tavelväggen för uppiggande dynamik.

Stylingtrend 5: Maxa med soffbord

Stylingtrend enligt Hemnet, soffbord
Byt ut det klassiska soffbordet mot flera små, helst i olika utförande. Foto: Minotti.  

2023 är året då soffbordet får en rejäl revansch. Det viktiga är inte vilken typ av bord du inreder med utan hur många du faktiskt adderar i ditt vardagsrum. Hemnet hintar om en ny soffbordstendens där kreativitet leder vägen. Satsa på flera mindre bord, experimentera med olika utföranden och testa dig fram med blandade materialval (naturnära är fortsatt i ropet).

Annons

Stylingtrend 6: Tavelvägg 2.0

Stylingtrender enligt Hemnet, tavelvägg
Även en nedtonad tavelvägg kan kännas lekfull. Experimentera med olika storlek på ramar för ett upplyftande intryck. Foto: Ikea.  

Tavelväggen är en sann heminredningstrotjänare. Den uppdaterade tappningen, som vi spås se mer av framöver, går i lekfull anda. Hämta inspiration från lekfulla färgsättningar eller frisk missmatchning där varje tavlorna går i olika form och storlek. Räds heller inte att plocka fram personliga detaljer, från foton till objekt, för en personligare styling.

Stylingtrend 7: Länge leve 70-talet

Stylingtrend enligt Hemnet, 70-talet
Hej, nostalgi! Gör dig redo för det maxade 70-talet, från färgval till nyckeldetaljer. Foto: Mille Notti.  

70-talet är tillbaka – med besked. Vi har sett årtiondet infiltrera modebilden under en längre tid och nu står heminredning näst i tur. Räkna med att se varma färgval i mängder, inte minst orange och brunt, tillsammans med nyckelmöbler och detaljer. Håll ögonen öppna för låga vintagesoffor på både loppis och auktion, gärna stylade med härligt fluffiga mattor.

Annons

Stylingtrend 8: Den mysiga hemmiljön

Stylingtrend enligt Hemnet, mysig inredning
Ute efter ett quick fix som sätter myskänslan på nolltid? Satsa på levande ljus. Foto: Northern.  

Skandinavisk inredning och hygge-influerat mys går hand i hand. Behovet av stämningsfulla, varma hemmiljöer är större än någonsin, oberoende tid på året. Nu omfamnar vi den öppna spisen, plockar fram fler levande ljus och satsar på en extra kudde eller pläd i soffan. Utöver att addera värme förstärks den avkopplande atmosfären i våra hem.

Se också: Dusty Decos drömvåning på Mallorca
Se också: Dusty Decos drömvåning på Mallorca
0:48
Publicerat 19 december 2022
Annons