Stylisten: Höstens 5 största inredningstrender

Vad blir 2017 års stora trender och vilka möbler är värda att satsa på? Vi har bett inredningsstylisten och designern Annaleena Karlsson lista årets största trender.

Annons

1. Retro

Utrecht Arm Chair, Aram.
Utrecht Arm Chair, Aram.  
retro
Dagny Fargestudio.  

Vi kommer att se en ny retrorevolution på riktigt! Fast mer strukturerat och inte ”all in” som på 70-talet. Vi byter ut vita och mörka väggar mot betong- eller sandfärg, alternativt andra naturfärger och växlar mellan maximalism och minimalism.

Annons

2. Mera konst

therese
 
bed
 
bild
 

I år kommer vi att vilja inreda hemmet med konst och konstprints. Therese Sennerholts nya artprins är riktigt fina. Några favoriter är ”The sunset trip” (bild 1),”Light year daybed:Page Thirty Three” (bild 2) och ”House Of Dust Antonino Gardillo” (bild 3).

Annons

3. Sammet

sammet
Soffaöverdag i sammet från Bemz.  
Soffa i sammet
Soffa Divine recline, Ochre.  

Sammet är tillbaka. Sammetssoffor har sin guldtid nu men vi kommer även att se mer av trenden i andra inredningar så som kuddar eller gardiner.

Annons

Läs mer: 13 sammetssoffor att drömma sig bort i

4. Art déco

vincezostol
Stol DC115B från Vincenzo De Cotiis.  
lamp
Concrete stratosphere lamp, Page thirty three.  
bild 3
Grey club chairs, Milo Baughman.  

Vi kommer att anamma art déco-stilen allt mer i år. Färgskalan är rosaröd, nude-cremevit eller cognacbrunt– och ljuskorall. Vikväggar och piedestaler kommer att efterfrågas alltmer och ett vackert sidobord som fungerar som både pall eller bord är därför en bra investering.

Annons

5. Futurism

bild 4
 
acne2
 

Ledordet och känslan som dominerar under 2017 är Scandifuturism – en futuristisk och skandinavisk inredningsstil. Den karaktäriseras av en rymdskeppskänsla som jag tycker Acnes butiker ofta fångar väldigt väl.

Läs också:

5 största inredningstrenderna på Hemnet i höst

Mäklaren: 7 stora trender på bostadsmarknaden

7 stora inredningstrender i höst – enligt budgetkedjorna

 

Annons