Stylisten: De hetaste inredningstrenderna 2017

Inredningsåret 2016 har lidit mot sitt slut och nu vill vi blicka framåt. Vad blir 2017 års stora trender och vilka möbler är värda att satsa på? Vi har frågat inredningsstylisten och Residence-bloggaren Alexandra Ogonowski.

Annons

Vilka trender och tendenser ser vi i våra hem i vår? 

– Jag tror att vi kommer att få se fler och fler avskalade hem där de personliga detaljerna är tongivande för respektive miljö. Att bygga egna små stilleben här och var kommer att bytas ut till att favoritprodukterna får all stjärnglans, solo.

Stilleben-Liffner-Lingsell-varen-2016_2-700x1050
Foto: Andy Liffner Styling: Thomas Lingsell  

Vilka färger, möbler och accessoarer kommer att efterfrågas?

– Mindre sittpallar, podier, smarta förvaringslösningar som A’Dammer cabinets av Pastoe. Jag tror att den bruna färgpaletten gör stor comeback men ihop med stramare silhuetter på våra möbler. Jag har länge flaggat för att den asiatiska våren är på väg in och hoppas att denna får mer plats under kommande år! Jag tror också att fler och fler kommer att lägga fokus på bra och hållbara material, även i mindre textila produkter och är beredda att betala lite extra för dessa. 

Annons
adamer
 
Pastoe A'dammer roll fronted cabinet, Dopo Domani.
Pastoe A’dammer roll fronted cabinet, Dopo Domani.  

Är det något speciell känsla eller ledord vi kan gå efter? 

Annons

– Personlig minimalism.

inredning
Foto: Hitta hem.  
Golvvas, Höganäs. Träskulptur från 1950-talet, oidentifierad konstnär. Soffa Bart canapé, design Moooi works/Bart Schilder för Moooi. Kashmirfilt från Ralph Lauren home.
Hemma hos Claes Juhlin. Golvvas, Höganäs. Träskulptur från 1950-talet, oidentifierad konstnär. Soffa Bart canapé, Kashmirfilt från Ralph Lauren home. Foto: Andy Liffner Styling: Thomas Lingsell.  

Vad längtar du själv efter i vår? 

Annons

– Jag längtar alltid efter inredningar som känns personliga och som överraskar. Det handlar ju egentligen inte om att ha de senaste möblerna utan den personliga mixen och hur man faktiskt väljer att lyfta fram dessa i hemmet. Som inredare samlar jag ju på mig och testar en hel del produkter hemma. Jag inleder det nya året med utrensning och behåller enbart mina käraste inredningsdetaljer.

Här kan du läsa Alexandras inspirerande blogg.

Läs mer: 

Avskalad minimalism hemma hos Kings moderedaktör

Här är de största inredningstrenderna 2017 – enligt Pinterest

Grå toner och naturnära material – så ser våren ut på H&M Home

Annons