Topplista: Här är de 10 mest populära sökorden på Hemnet

Såväl bostadspriserna som antalet objekt som säljs ökar – men vad törstar de som letar bostad efter allra mest? Här listar vi de populäraste sökorden på Hemnet just nu!

Annons

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av data från Hemnet listat vilka de vanligaste sökorden på bostadssajten är just nu – och sammansättningen visar att många letar efter det lilla extra i jakten på ett hem.

Kartläggningen demonstrerar nämligen att vatten attraherar de som är på villajakt, medan de som letar efter en bostadsrätt söker sig till objekt med terrass, kakelugn – och uthyrningsdel.

– I samband med den utbredda bostadsbristen som råder talas det allt mer om alternativa boendelösningar. En uthyrningsdel är en separat lägenhet med egen ingång, vilket är ett mycket attraktivt attribut då den kan hjälpa till att finansiera en stor del av boendet, inte minst då delar av hyresintäkten är skattefri. Framöver kommer vi med största sannolikhet se fler sökord av liknande karaktär, såsom bostadshotell och community living, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Vanligaste sökorden på Hemnet – bostadsrätter

utsikt veckans hem
 
 1. Balkong
 2. Hiss
 3. Uteplats
 4. Garage
 5. Vindsvåning
 6. Högst upp
 7. Uthyrningsdel
 8. Kakelugn
 9. Terrass
 10. Sekelskifte
läshörna inrett av Joanna laven
Foto: Ragnar Omarsson  

Vanligaste sökorden på Hemnet – villor

 1. Pool
 2. Garage
 3. Sjötomt
 4. Enplan
 5. Kakelugn
 6. Balkong
 7. Sjö
 8. Sekelskifte
 9. Sjöutsikt
 10. Hav

Statistiken baseras på data från Hemnet och avser de vanligaste sökorden i hela Sverige gjorda på Hemnet.se. Informationen har hämtats under perioden 1 oktober 2018 – 30 september 2019.

Annons

Var tredje svensk vill flytta inom snart framtid

Svensk Fastighetsförmedling har även släppt en trendrapport, och den visar att drygt var tredje svensk skulle vilja flytta under det närmsta året. Suget efter ett nytt hem gäller inte minst de i åldrarna 18 till 29 år. I den åldersgruppen uppger nämligen så många som 57 procent att de skulle vilja hitta någon annanstans att bo.

– Trots att många svenskar är flyttsugna finns det i dag för många hinder. För att skapa en sund rörlighet på marknaden bör flera bostadspolitiska reformer, såsom flyttskatten, amorteringskraven och kontantinsats, ses över. Dessutom måste differentieringen av befintliga boendeformer öka, säger Liza Nyberg.

Foto i topp: Jonas Ingerstedt/Svensk Fastighetsförmedling

Text: Emma Castman. 

Läs mer:

Julen hos Ellos Home är här! 

Hemma hos influencern Danijela Pavlica, stig in i drömhemmet 

Så här skapar du trendiga och hållbara buketter 

Annons