utebelysning sommar 2020

Utebelysning till balkong och uteplats – 15 fina köp

Skapa en mysig balkonginredning med en ljusslinga eller lys upp med en taklampa vid matbordet på uteplatsen. Vi har valt ut utebelysningen som både ger ljus och stil till uterummet.

Annons

Inred en snygg balkong eller uteplats genom att addera utebelysning i olika former och färger. Lampor, lyktor och ljusslingor ger såväl ljus som värme till alla underbara sommarkvällar. Dessutom blir uterummet snäppet mer ombonat och mysigt oavsett om det är juni eller september när du tänder en ljusslinga.

Här är 15 fina köp som passar till balkong, uteplats och trädgård:

1. Taklampa, PR Home

taklampa för uteplatsen
 

Flytta vardagsrummet utomhus i sommar genom att inreda med en mysig taklampa i uterummet. Den här lampan har ett överdrag i behandlad linne, vilket gör att den tål utomhusbruk. Lampan finns i flera färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Ljusslinga, Granit

ljusslinga med varmt ljus från granit
 

Den är ljusslingan ger ett varmt sken tack vare tio LED-lampor med ett fint gyllene sken. Sladden är smal och svart vilket gör att den smälter in snyggt på både balkong och uteplats. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Gregg, Foscarini

Gregg från Foscarini
 

Lampan Gregg, designad av Ludovica & Roberto Paloma för Foscarini, är en utomhuslampa som sprider ett mjukt ljus och blir en stilsäker detalj på bordet eller golvet utomhus. Lampan finns i tre olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Solcellslykta, Star Trading

Lykta med ljusslinga i
 

Dekorativ glasburk med solcellsslinga i som skapar en mysig stämning på balkongen eller i trädgården. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Moon!, Fermob

Moon utomhuslampa från Fermob
 

Lekfulla, måninspirerade utomhuslampan Moon! är designad av Tristan Lohner för franska Fermob. Lampan kan användas såväl inne som ute och är uppladdningsbar via USB. Den är enkel att flytta runt och formen har fått sin inspiration från gatulampor i Paris. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Ljusslinga, Star Trading

Vit ljusslinga till balkongen
 

Skapa en mysig atmosfär på balkongen eller uteplatsen med den här ljusslingan som ger ett vitt ljus. Slingan finns i både vitt och svart. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. AJ 50 vägglampa, Louis Poulsen

Utomhuslampa från Louis Poulsen
 

Arne Jacobsens klassiska lampa för utomhusbruk är både slitstark och snygg. Den strömlinjeformade skärmen är justerbar och ger ett fint ljus i trädgården eller på uteplatsen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Golvlampa, Star Trading

golvlampa i rotting för uteplats och balkong
 

Mysig golvlampa för uteplatsen med skärm i rotting och svart kabel. Kombinera med valfri ljuskälla för att sätta just den stämning du är ute efter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

9. Hänglykta, Granit

Hänglykta för uteplats
 

Häng upp värmeljusen i glaslyktor för att addera både ljus och värme till uteplatsen. Lyktan finns i flera olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

10. Utomhuslampa, Fatboy

utomhuslampa från fatboy
 

Rund, uppladdningsbar lampa med reglerbar ljusstyrka. Enkel att flytta, hänga upp och ta med sig vid behov. Finns med handtag i olika färger, här ovan i ljusgrått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

11. Ljuslykta, House Doctor

ljuslykta från house doctor för värmeljus
 

Glaslykta med formen av en flaska samt ett praktiskt hål i sidan som gör det lätt att placera värmeljus inuti. Lyktan har ett handtag för upphängning. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

12. Clessidra 40°+40° Outdoor , Flos

Clessidra 40°+40° Outdoor
 

Elegant lampa som fästs på fasaden och lyser upp när skymningen faller. Formen har inspirerats av ett timglas och utomhuslampan är formgiven av Antonio Citterio för italienska Flos. Här kan du köpa den (reklamlänk).

13. Cala 140 golvlampa, Marset

golvlampa i ek för utomhusbruk
 

Golvlampan Cala 140 Outdoor är formgiven av Joan Gaspar för Marset och blir en elegant detalj som ger rumskänsla utomhus. Lampan ger ett varmt ljus och finns även som bords- och pendellampa för utomhusbruk. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

14. Lykta, Granit

lykta i svart metall och glas från granit
 

Stilren lykta i glas och svart metall. Finns i flera storlekar och bidrar till en mysig atmosfär utomhus när den kombineras med en ljusslinga eller levande ljus. Här kan du köpa den (reklamlänk).

15. Rund utomhuslampa, Star Trading

runda vita utomhuslampor från star trading
 

Utomhuslampa med inspiration från månen. Placera en rund lampa eller kombinera flera i olika storlekar för att lysa upp i uterummet. Lampan kan lysa i en färg eller skifta mellan flera och styrs med en fjärrkontroll. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Inred en trivsam uteplats – 4 saker att tänka på

Odla på balkongen! 12 miniväxthus som passar på både balkong och uteplats

15 snygga utomhusmattor till uteplats och balkong

Förnya uteplatsen utan renovering – 5 knep

Annons