Våren nalkas allt med och vi stuvar mer än gärna undan hösten och vinterns mörka detaljer och ser fram emot ljusare tider. När en ny årstid kommer så är det alltid lika roligt att uppdatera hemmet efter säsongens rådande trender. Mycket vi kan se just nu är lätta och ljusa toner – som ska inge hopp efter en mörkare tid. Och nog har det senaste året varit lite mörkt för oss alla.

Så vi har gjort en samling över nyheterna hos våra inredningsfavoriter just nu – allt från små detaljer till större. Låt dig inspireras och se fram emot våren som kommer.

Glaserat porslin H&M home

Blått är en färg vi kommer se mycket av i år, en enkel detalj med rätt trendfärg är då de här serveringsskålarna i glaserat stengods med blå kanter. Det finns även muggar och kanna till – skålarna kan du köpa hem här. (reklamlänk från Adtraction)

Hatthylla rotting

Rotting har varit trendigt länge och det fortsätter att vara hett att inreda med, som den här fina hatthyllan. Den passar bra i hall som på toalett eller varför inte i sovrummet? Hatthyllan hittar du hos Ellos och den kan du se fler bilder på här. (reklamlänk från Awin.com)

Vattenkokare Hay

Glöm inte att ta in lite färg i köket! Den här vattenkokaren från Hay har lyckats samla alla trendfärger i ett – på ett väldigt snyggt sätt. Vattenkokaren finns så klart i fler färger, de kan du hitta här. (reklamlänk från Adtraction)

Lampfot terrazzo

Vi älskar terrazzo och vad är inte bättre då än när man hittar en lampfot med snygg terrazzo. Lampfoten är från PR Home och den kan du köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Ljusa linnegardiner

Byt ut höstens och vinterns gardiner och släpp in ljuset med ett par nya, som de här gardinerna gjorda av en mix av ekologisk bomull och lin. De finns i fler färger och de kan du spana in här. (reklamlänk från Adtraction)

Taklampa i trä

Trä är ett material vi bara inte kan få nog av! Vi älskar den här lampan i metall med en tryckt träfinish och trendig organisk form. Den kan du klicka hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Glaserad vas

Och hann du kanske tänka "vilken fin vas det är nedanför lampan" – för det tänkte vi – så här kan du klicka hem vasen (reklamlänk från Awin.com)och skapa ett snyggt stilleben hemma.

Snyggt grytunderlägg

Vackra organiska former fortsätter att dominera under året och vi kan inte låta bli detta vackra grytunderlägg. Det är som ett konstverk gjort för köket, ja, ett grytunderlägg behöver minsann inte vara fult. Grytunderlägget hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Bricka mumin

Har vi inte längtat mer än någonsin efter att få kramas? Ta då in en liten kram i hemmet med den här söta Mumintrollsbrickan. Den hittar du hos Åhléns. (reklamlänk från Adtraction)

Vit vas Jotex

Snart kommer det vara möjligt att plocka in vårens kvistar, som söta, mjuka videkissar. Placera dem då i en snygg vas och vips du har ett vackert stilleben. Vasen på bilden kan du klicka hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Vit och blårandig linneduk

Trött på matbordet där hemma? Inga problem, klä det i en vacker duk – som den är med de fräscha krispiga färgerna blått och vitt. Duken är av linmix och den kan du läsa mer om här. (reklamlänk från Adtraction)

Lampa

Bordslampa med de trendiga tonerna av beige, som kommer lysa upp de något mörka vårkvällarna innan ljuset stannar kvar längre under kvällarna. Lampan kan du köpa hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Mönstrade krokar

Denna krok är en liten men ack så vacker detalj att sätta upp i hemmet, krokarna med mönster hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Sänggavel rotting

Som sagt, rottingen hänger med i inredningen även i år – så passa på att plocka in det även i sovrummet med den här snygga sängstommen. Den kan du läsa mer om här. (reklamlänk från Awin.com)

Ljus vas H&M Home

De här nya vaserna från H&M Home följer de senaste trenderna, mjuka linjer och ljusa färger. Snygga ihop, snygga isär och fina till vårens ljusa strålar. Köp hem dem här. (reklamlänk från Adtraction)

Stol i trä

Snygg stol i eucalyptusträ med vävd sist, funkar bra inne eller varför inte ute i ett växthus? Stolen kan du köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Loungetstol i ljust trä

Ytterligare en stol-nyhet – även denna i trä fast med en rotting sits, kommer passa utmärkt till ett tomt hörn, de är inte helt enkla att inreda. Men har du plats för en loungestol så kan denna passa utmärkt! Stolen Stocksund kan du köpa hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Sidobord i trä

När vi ändå är inne på det svårinredda hörnet, då kan vi tipsa om ett sidobord som kan rymma vackra inredningsdetaljer. Som detta i trä på bilden, det kan du klicka hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Ryamatta Ellos Home

Vi avslutar listan på vårens nyheter med en klassiker som är påväg tillbaka in i hemmen just nu – nämligen ryamattan. Och vi kan sannerligen förstå varför, för hur mysigt är det inte med en mjuk och go matta under fötterna? Mattan på bilden kan du köpa hem här. (reklamlänk från Awin.com)

Läs mer:

Inred med trendiga taktila ytor – 24 köptips som ger liv till ditt hem

Skandinaviskt och avskalat – 22 trendiga detaljer som hjälper dig att skapa inredningsstilen

Superfront lanserar ny kollektion med trä i fokus – se bilderna här