inredning taktila ytor

Inred med trendiga taktila ytor – 24 köptips som ger liv till ditt hem

Grova som släta ytor och materialmixar ger oss produkter som vi kan beundra lika mycket med ögonen som med händerna. Vi listar 24 snygga inredningsdetaljer med taktila ytor.

Annons

Luggmönster, flätad rotting, trä, teddy och skrynkligt linne – fem material som tar stor plats i vår inredning 2021. Fler och fler varumärken och designers utvecklar denna trend till att skapa föremål som väcker alla våra sinnen. Grova som släta ytor och materialmixar ger oss produkter som vi kan beundra lika mycket med ögonen som med händerna.

Vår relation till taktila material och ytor växer sig allt större och det finns en tillfredställelse med inredning där du kan inte låta bli att dra handen över ytan och gör samtidigt våra hem både lekfulla, harmoniska och levande.

 

Inredning med taktila material:

Vi listar 20 snygga inredningsdetaljer som hjälper dig att enkelt applicera trenden i ditt hem!

Annons
fluffig kudde lugg
 

Kudde i tuftad bomull från Granit. Köp den här (reklamlänk).

bänk rotting hm
 

En rektangulär bänk i merantiträ med sits i rotting från H&M Home. Du kan köpa den här (reklamlänk).

treben ljusstake
 

Aion ljusstake från danska Muubs är en skulptural inredningsdetalj tillverkad av rustikt gjutjärn. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
beige kruka
 
 

Kruka från danska Ferm Living i en mycket speciell form, både kraftfull och mjuk, och med en högglansig glasyr blir den ett riktigt blickfång i rummet. Du hittar den här (reklamlänk).

chunky blanket
 

Chunky blanket från Bloomingville i en grå/beige nyans. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
svart skulptur inredning
 

Grand Sculpture skulptur från Jakobsdals är en vacker dekoration att placera i bokhyllan eller på en skänk. Skulpturen är minimalistiskt formgiven och föreställer ett ansikte. Köp den här (reklamlänk).

kudde hm
 

Ett kuddfodral i vävd kvalitet med inslag av ull från H&M Home. Kuddfodralet har blockfärgad, strukturmönstrad framsida med kort lugg och bubblig yta. Du kan köpa det här (reklamlänk).

Annons
bäddset linne beige
 

Bäddset i härlig tvättad linnekvalitet, av franskt lin från Ellos Home. Finns i fler färger. Du hittar det här (reklamlänk).

pläd kudde linne
 

Levelin pläd och kudde i tvättat mjukt hellinne, vävda i ett melerat garn från Himla. Du hittar kudden här (reklamlänk) och pläden här (reklamlänk).

u formad vas
 

Arura vas från AYTM är tillverkad i munblåst glas. Den har en härlig bubblig taktil yta och är lika snygg att använda med blommor eller kvistar i som ensam. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
teddyfåtölj
 

Fåtölj i teddymaterial från Jotex. Du kan köpa den här (reklamlänk).

soffbord trä ellos
 

Soffbord i mangoträ med brunvaxad finish från Ellos Home. Du kan köpa det här (reklamlänk).

skål ostron
 

Porslinsfat från Olsson & Jensen porslinsfat! Serveringsfatet har ett rått men samtidigt elegant uttryck och ser nästan ut som ett vackert ostronskal. Du hittar det här (reklamlänk).

Annons
pom pom kudde
 

Pom Pom kudde från svenska By On är rena drömmen för dig som älskar mjuka och gosiga inredningsdetaljer. Du kan köpa den här (reklamlänk).

loungestol rotting
 

Loungestol i rotting från Nordal. Köp den här (reklamlänk).

space ljusstake
 

Space ljusstakar från By On har en spännande design som för tankarna till universum. Ljusstaken är tillverkad i polyresin som ger illusionen av smält metall. Duk an köpa dem här (reklamlänk).

Annons
golvlampa
 
 

Med sitt strikt grafiska uttryck blir golvlampan Matisse från Globen Lightinh den perfekta detaljen i det moderna hemmet. Lampan har en veckad textilskärm och är dekorerad med en matchande veckad topp i lackad metall. Du kan köpa den här (reklamlänk).

matta jotex
 

Enfärgad, handtuftad matta i mjuk ull från Jotex. Mattan är skuren i ett diskret men samtidigt effektfullt mönster och ligger perfekt mot golvet. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
puff classic collection
 

Sittpuffen Casablanca från Classic Collection är handknuten av nyzeeländsk ull. Designen är inspirerad av marockanska mattor där mönstret består av en lång lugg medan bottenytan är slätvävd. Köp den här (reklamlänk).

linnegardiner
 

Gardiner i linne från Ellos Home som du antingen kan hänga direkt på en gardinstång genom de dolda hällorna eller använda ringar och nålkrokar. Finns i fler färger. Du hittar dem här (reklamlänk).

Annons
brun vas
 

Vas från Muubs med en taktil och ojämn yta. Den skulpturala vasen passar lika bra tillsammans med en vacker bukett snittblommor som med några enkla grenar, men är även fin helt på egen hand. Välj mellan olika färger. Köp den här (reklamlänk).

tidningställ
 
 
Annons

Tidningsställ från varumärket AYTM är ett sofistikerat ställ tillverkat i pläterat järn. Tidningsstället har en skulptural design som sticker ut och är inte bara är ett funktionellt objekt utan även en spännande inredningsdetalj som med sin unika och nytänkande form fångar din uppmärksamhet! Välj mellan olika färger. Köp det här (reklamlänk).

väggdekor korg
 
 
Annons

Inred dina väggar med vackra dekorationer i korg. Köp dessa från House Doctor här (reklamlänk).

Växtguiden - trendiga inomhusväxter 2021
Växtguiden - trendiga inomhusväxter 2021
1:04

LÄS MER:

Skandinaviskt och avskalat – 22 trendiga detaljer som hjälper dig att skapa inredningsstilen

10 små växthus att ha inomhus eller på balkongen

Grafiska posters

Publicerat 09 februari 2021
Annons