Wendelbo: Jakten på den ultimata designhunden

Vi funderar på att skaffa hund. Eller, inte vi som i jag, utan vi som i de andra i familjen. Det är en hyfsat stark lobbyverksamhet som pågår och jag känner mig aningen ensam i min smala åsiktskorridor.

Annons

Jag kan dock inte riktigt hålla mig utanför de livligt pågående diskussionerna om vilken fyrbent gynnare som ska få den uppenbart annorlunda upplevelsen av vara del av vår familj. Nu lät det lite som att jag precis sa att vi skulle ha en hund, men det var inte det jag menade. Kan vi snälla föra det till protokollet? Nåväl, om vi nu ska ha en hund så tycker jag definitivt att vi ska ha en designhund. Det måste liksom vara en designhund om den ska tassa omkring i det här huset. Något annat vore orimligt.

Designhund, säger ni. Finns det? Jag har såklart ingen aning om det ens existerar ett sådant ord på riktigt men det borde finnas. Jag smågooglade lite och träffarna på Kay Bojensens hund strömmade in. Efter lite efterforskningar så visade det sig att det inte var en riktig hund, den var tydligen gjord i trä. En sån ska vi inte ha. Den var dessutom i de flesta fallen tax. Det ska vi inte heller ha.

Annons

I mitt fortsatta sökande hittade jag ytterligare taxar, inte heller levande, i tryckt format hos Lisa Bengtsson. De ska vi inte heller ha. De måste leva. Och inte vara tax.

Jakten på den optimala designhunden fortsatte vid Trendstefan , om någon har koll på det här med design så är det ju Stefan Nilsson. Han har en beagle. Det är så vitt jag kan se en riktig hund. Den är alltså inte uttäljd ur en vedkloss eller tryckt på en tapet. Är beaglen den äkta designhunden? Eller är designhunden kanske en blogghund? Är det så jag ska tänka? Ni vet en sån som någon känd bloggare har? En Hjördis som sällskapar Johanna Bradford till exempel? Eller ska det vara en klassisk formgivarhund som Kardelen frontar sina bilder med, en Bulldog ? Eller är det så att Alexander Stutterheim´s Roffe sätter standarden för vad som gäller med designhund?

Nu kommer det återigen låta som att jag är med på den här idén med att skaffa hund, men om, jag säger om, vi gör det så måste ett par klassiska hundkriterier vara uppfyllda. Fyra ben, nos, svans och allt det där vanliga, men också att den är större än en katt så jag inte förväxlar saker och ting i själva handhavandet. Och nej, jag menar inte att jag ska ha Båtsman drägglandes här hemma, jag säger bara att det rent storleksmässigt måste vara större än en katt.

Det är alldeles för många frågor för mig. Jag kommer aldrig att klara ut det här. Det skulle behöva vara en egen kategori på inredningsmagasinens galakvällar. Ni vet, en lång trumvirvel och en konferencier som frenetiskt ropar ”Priset för årets designhund går till….”  Då hade ju urvalsprocessen för familjens lobbygrupp och mig varit mycket enklare.

Läs mer:

Martin Wendelbo: Den bruna trenden måste dö

Lär känna vår nya krönikör: Martin Wendelbo

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

Publicerat 27 oktober 2016
Annons