Annons

Annons

Kika in i nya Stockholmsklassikern Strand hotelMed nytt restaurangkoncept och nyrenoverade rum har livsstilshotellet Radisson Blu Strand Hotel ambitionen att bli stockholmarnas nya vardagsrum. Vi har pratat med hotellets vd, restaurangchef och inredningsarkitekten från Wingårdhs om visionen och den nya interiören.

Under ledning av den prisade arkitektbyrån Wingårdhs genomgår Radisson Blu Strand hotel just nu en stor och spännande förvandling – där det klassiska hotellet får ett helt nytt utseende.

Lagom till våren 2018 ska hela hotellet ha renoverats, men redan nu står vissa rum färdiga, samt lobby, konferens och inte minst det nya restaurangkonceptet The Strand, som leds av restaurangchefen Gaspar Roa.

Annons

Residence har pratat med Radissons vd Eva Kalling Hansson, restaurangchef Gaspar Roa och Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs om hotellets vision och nya inredningskoncept.

Eva Kalling Hansson, vd på Blu Radisson Hotels.

Strand hotel har en lång historia, kan du berätta lite om vilken roll hotellet haft i Stockholm?

– Strand Hotel byggdes 1912 till olympiaden i Stockholm och har alltid varit hotell med restauranger och barer. När det öppnades blev det snabbt en populär plats för Stockholmarna att roa sig. Strands Bakficka blev innestället och där sågs ofta den tidens influencers, kreatörer och många kända skådespelare.

– Julius Grönlund var frontfiguren på den tiden och han la grunden till det omsusade Strand Hotel där man roade sig långt in på nätterna. Sagorna är många om de gäster som varit här men de som sticker ut är Ingrid Bergman och Greta Garbo, säger Eva Kalling Hansson.

Vilka riktar sig The Strand till?

– Alla Stockholmare och hotellets gäster! The Strand är en plats där människor interagerar, samtalar och delar minnen ihop. Det finns utrymme för skålande kollegor såväl som sofistikerade cocktaildrickare tillsammans med middagsgästen som vet vad svenska matklassiker står för.

Vilken är din favoriträtt på nya menyn?

– Min absoluta favorit är Bookmakers toast, som finns på barmenyn. Och så gillar jag crème brûlée med hallonsorbet som är som skickad från himlen. Vi har samarbetat med konditorn Daniel Roos kring våra desserter som är helt underbara att både se på och äta upp.

Kommer restaurangen eller hotellet att ha återkommande events?

– The Strand kommer ha event under hela höst- och vinterhalvåret och redan nu planerar vi även inför nästa år. Allt från livemusik i form av jazz och soul under våra bruncher till roliga Dj-spelningar under vår afterwork ”After Five”.

Förutom det så kommer vi även ha spännande samarbeten inom design, mode, mat och livsstil som vi ser fram emot att lansera under året, så håll utkik.

Varför föll valet på att anlita Wingårdhs?

– Vi ville arbeta med en lokal arkitekt, som kände till hotellets anrika historia, och som förstod vilken roll denna ikon spelade i Stockholm och som alltid fokuserar på att ge gästen bästa möjliga upplevelse genom sina designlösningar.

– Det var också viktigt att de skulle förstå och känna till betydelsen av internationella influenser, eftersom vi har många internationella gäster. Vi vill ge våra gäster en lokal upplevelse, med en internationell touch och de presenterade den bästa lösningen för oss.

Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs arkitekter.

Vad har varit ledorden i den nya hotellomvandlingen och vilken känsla vill ni förmedla med interiören?

– Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, berättar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

– För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, «Strand Grå», som står som bas i det interiöra konceptet.

– Vi ville skapa en miljö som lever under dygnets alla timmar. För att lyckas med det har vi arbetat med olika ljus-scenarion och möbler som passar bottenvåningens olika ändamål. Vi ville skapa en plats som erbjuder Radisson Blu Strand hotells gäster en lugn middagsmiljö, likväl som en kvällsdrink eller kanske en bekväm och tillfällig arbetsplats.

Berätta om inredningen!

– Med designmöbler av formgivare och producenter så som Arne Jacobsen, Källemo, Cassina, och BB Italia har vi velat skapa en spänning i inredningen genom att blanda upp skandinavisk tradition med starka, internationella design-influenser.

– När vi väljer möbler är de funktionella kvalitéerna lika viktiga som de estetiska. Vi vill alltid testa hur varje produkt fungerar, känns och ser ut i verkligheten innan vi ritar in dem i våra projekt, säger Leila.

Gaspar Roa, restaurangchef på The Strand.

Hur jobbar ni med hållbarhet?

– Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära.

– Det blir nog inte mer närodlat än på The Strand som odlar både grönsaker och kryddor på hotellets tak, säger restaurangchef Gaspar Roa.

Vad är viktigast i en hotellupplevelse?

– Det är viktigt att ge våra gäster riktigt minnesvärda upplevelser. Vi påverkar våra gästers känslor och sinnesstämning och därmed hur deras dag kommer att vara. Vårt jobb är att se till att våra gäster är så väl förberedda för ett viktigt affärsmöte som de kan vara, och att de upplever det där hjärtliga leendet i slutet av en date med personen de älskar och att deras barn skrattar hjärtligt.

Läs också:

Spana in nya restaurangen The Strand – inredd av Wingårdhs arkitekter

Designhotellet At Six öppnar takbar med panoramautsikt

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

Gilla Residence på Facebook
(0)
(0)


AnnonsLaddar