Monica Försters design på utställning.

Prisad designer ställer ut på anrika museumet!

Kliv in på Vandalorum och ta del av Monica Försters och hennes ateljés designprocess.

Annons

Presentation närmast överflödig när det kommer till Monica Förster. Hennes designstudio samarbetar med världens främsta, hon har prisats otaliga gånger, bland annat så sent som förra året utsågs hon till Årets designer av Residence.

Och nu i höstas utsågs hon till 2021 års Bruno Mathsson-pristagare. Det är det största designpriset i Norden med en prissumma på 200 000 kronor och delas ut årligen sedan 1984.

Monica Försters design på utställning i Vandalorum, Värnamo.
Monica Försters formvärld på Vandalorum. I förgrunden hennes puff för Poltrona Frau.  

Utställning i samband med prisutdelning

I samband med prisutdelningen invigdes hennes utställning på Vandalorum i Värnamo. I den ges en inblick i ateljéns, Monica Förster design studios, kreativa process. Som besökare leds man genom ett landskap av idémoln, sedan själva designprocessen följt av resultatet i form av färdig design. Det uppblåsbara molnet symboliserar idéerna. Det naturliga ljuset i rummet förstärks av belysningen designad av Kai Piippo och skapar en känsla av att gå bland molnen.

Annons

Monica Förster design studio ställer ut några av sina mest ikoniska projekt som designats under ateljéns 20-åriga historia. Utställningen visar ett urval av samarbeten och verk av svenska och internationella producenter. Den pågår till den 18 april i år.

Publicerat 02 mars 2022
Annons