Residence-bloggaren Lovisa Häger samarbetar med Wall of Art

Residences bloggare Lovisa Häger gör prints för Wall of Art som ska göra det enkelt att ge hemmet en konstnärlig prägel.

Annons

När Lovisa Häger inte arbetar som inredare (och som business controller) bloggar hon på Residence på bloggen An interior affair där hon blandar DIY-tips med smakfull och elegant inspiration. Print- och konsttryckföretaget Wall of Art tog fasta på Lovisa Hägers förmåga att med hjälp av kluriga tips och tricks skapa smakfulla inredningsdetaljer, och bad henne ta fram en kollektion med abstrakta konsttryck i storformat – för att visa att det ska vara enkelt att ge hemmet en konstnärlig prägel.

Lovisa Häger monterar konstprint för Wall of Art
Lovisa Häger vill göra det enkelt att inreda med konst.  

Kollektionen består av fem abstrakta motiv och säljs som konsttryck i storlekarna 100x 100 cm och 130x 100 cm i en begränsad upplaga om 10 exemplar. Ambitionen har varit att ta fram prisvärda motiv i större format, något som annars kan vara svårt att hitta.

Annons

»Jag gillar att utmana mig själv och skapa det jag själv saknar. Jag valde därför att ta saken i egna händer och började måla. Om mina kreativa idéer sedan kan hjälpa fler, vill jag så klart dela med mig av dem«, säger Lovisa Häger.

Lovisa Hägers konsttryck bredvid matbord och blommor.
 

Wall of Arts mål är att göra det enkelt för unga kreatörer att sälja sina motiv som konstprints. Tanken är att företaget ska ta hand om allt från marknadsföring till leverans och låta kreatörerna fokusera på sitt skapande.

Annons
Lovisa Hägers konsttryck för Wall of Art i sovrum.
 

»Då vi vill göra konst och konstnärskap möjligt för fler känns det fantastiskt kul att stötta Lovisa i sitt skapande och även inspirera fler till att skapa ett konstnärligt hem«, säger Annika Hultgren, VD & grundare av Wall of Art.

Mellan den 8-23 juni visas kollektionen på Space BY, en popupyta på Hobo Hotel i Stockholm där Studio Svenssons, Svenssons i Lammhults inredningstjänst, har kombinerat konsten med designklassiker.

Bild på sovrum och vardagsrum med konst från Lovisa Hägers samarbete med Wall of Art.
 
Tavla av Lovisa Häger för Wall of Art lutad mot säng i mörkt sovrum.
 
Annons

Läs mer:

Spana in den danska designstudions snygga print-kollektion

Trendiga konstprints att pryda väggarna med

Spana in prisade Hope-designerns somriga inredningsfavoriter

Publicerat 11 juni 2018
Annons