Spana in Bukowskis största auktion för samtida konst

Namn som Warhol, Sherman och Avedon tidigare har resulterat i mångmiljonnoteringar på Bukowskis auktion som hålls i November i Stockholm.

Annons

I slutet av november håller Bukowskis i auktionen Contemporary, en auktion som innehåller bland annat verk från en rad kända namn bland såväl utställningsaktuella som internationella konstnärer. En del verk har tidigare aldrig visats upp i Sverige. Bland dessa finns de samtida konstnärerna Dan Colen och Carsten Nicolai.

Bukowskis har sedan ett par år tillbaka arbetat starkt med att bygga Skandinaviens största marknadsplats för klassiskt och samtida fotografi.

– Samtida konst är ett sätt att förstå vår omvärld och att få arbeta med verken, konstnärerna och samlarna är givande på många plan. Sedan 2010, när jag började på Bukowskis, har den samtida auktionen vuxit ordentligt.  säger Karin Aringer, specialist på samtida konst, fotografi och grafik på Bukowskis.

Den första miljonnoteringen för ett fotografi på den svenska marknaden var signerat Helmut Newton. Även konstnärer som Cecilia Edefalk, Dan Wolgers, Nathalie Djurberg och Lena Cronqvist har skapat auktionshistoria med prisrekord och några har även signerade verk under Contemporary. Bland annat visar Cecilia Edefalk ”Afrodite”, målning, samt ”Sketches for a painting”, gelatinsilverfotografi.

För den som är intresserad av att se verken startar visningen den 24-27 november på Konstnärshuset i Stockholm. Slagauktionen börjar kl 18.00-21.00 den 28 november i Spegelsalen på Berns i Stockholm.

The End #87 av Ed Ruscha.
”The End #87” av Ed Ruscha.  
"Sketches for a painting" av Cecilia Edefalk.
”Sketches for a painting” av Cecilia Edefalk.  

Läs mer: 

10 prisvärda foton att pryda väggarna med

David Bowies konstsamling till salu – se alla bilder här

8 konstverk att pryda väggarna med i höst

Annons