Vad ska du göra i helgen?

I helgen ska vi grilla flankstek med vänner, det ska ju tydligen bli 21 grader varmt på lördag. Jag måste även få ned mina frön i odlingskrukor. Jag köpte med mig massor av olika tomatsorter, zucchini och sallad från en resa jag gjorde med Elle till Positano.

Jag har höga förväntningar på att få till mitt allra första trädgårdsland i vår trädgård. Sen ska jag gå loss med högtryckstvätten på alla våra tegelväggar utomhus och även stenarna i trädgården ska elimineras från mossa. Jag är helt besatt av vår nya högtryckstvätt–det är en helt ny värld som öppnat sig med denna typ av tillfredställande rengöring.

Hur ser den bästa helgen ut för dig?

Just som jag beskrivit den ovan. Nu när vi köpt hus vill jag helst av allt spendera helgerna hemma. Fixa och dona både inne och ute. Och så får vännerna komma förbi och dricka vin och grilla. Huslivet är ju ändå det bästa livet enligt mig.

Vardagsrummet i Emmas arkitektritade tegeldröm från 1968 i Djursholm, utanför Stockholm.

Aktivitet eller chilla?

Chilla helt klart. Jag är ett fan av långfrukostar, tidningsläsande och att få spela ”Den förvunna diamanten” i timmar med barnen. Men borde aktivera mig genom att börja träna på helgen. Jag skyller dock på att trädgårdsarbete tillhör en aktivitet som kan liknas vid just träning.

Vin eller öl?

Vin och min signaturdrink som består av: 6 centiliter Limoncello, tonic water och mycket is toppat med basilikablad.

 Vad står på helglistan som aldrig blir av?

Förutom träning så lyckas jag aldrig tvätta så där mycket så att smutskorgen blir helt tom. Jag hinner heller aldrig förbereda mig inför den kommande veckan på söndagskvällen eller bunkra blogginlägg så det slipper bli en så panikartad start på måndagen. Jag orkar heller aldrig se klart alla de där filmerna som mina vänner och kollegor pratar om utan att somna.

Någon rutin du inte kan vara utan?

Varje söndag lägger jag en ansiktsmask. Jag kan ju dessutom skylla på att det ingår i mitt jobb. Just nu går jag igenom ett gäng sheet-masks från Korea. Mumma för huden.

Vilken är din senast spelade låt på Spotify?

Jag lyssnar knappt på musik i lurarna, däremot poddar. Senaste avsnittet av Säker stil samt Under huden med Kakan Hermansson går varm i öronen. Senast lyssnade jag igenom avsnittet där jag själv var gäst och fasade över min egna röst…

Vilken är den senaste Instagram-bilden du la ut?

På fyra fina krukor som jag fick hem från duktiga Isa-deco.

 Vad lägger du mest pengar på?

Som stylist måste jag erkänna att det nog är kläder, och därefter inredning såklart. Jag är lite väl spontan och snabb på mus-knappen när det kommer till online-auktioner..

Var tar du helst en drink/ kaffe/juice?

Jag älskar pampiga hotellbarer. I Stockholm sitter jag gärna i Cadierbaren och så unnar jag mig en kaffe varje morgon på Fabrique som ligger mitt emot jobbet.

Hur ser en perfekt lördagskväll ut?

Helt klart att ha middag hemma med vänner i huset. Detta är vår första vår i @unckelhouse och vi älskar när vänner och alla barn kommer över lite halvspontant och så hjälps vi åt att laga mat medan barnen springer in och ut från trädgården. Hur idylliskt låter inte det!?

Var och vad äter du till söndagsmiddag?

Antingen typ stuvade makaroner och falukorv med barnen, det kan vara min favoriträtt genom tiderna. Eller om vi är ännu latare så kör vi take-away från Monrads.

Har du någon favoritserie?

Jag får inte nog av Chefs table och Grand design på Netflix.

Hur ser det ut hemma hos dig?

Vi bor i en arkitektritad tegelvilla från 1968. Vårt mål är att ta hand om och bevara så mycket av orginaldetaljerna som möjligt under vår kommande renovering och inreda det i tidsenliga möbler med en art-deco tvist.

Designer som aldrig gör dig besviken?

Alvar Aalto när det kommer till inredning och House of Dagmar och Stylein på modefronten.

Mest inspirerande stad, varför?

Åh svårt och välja en stad då jag älskar att resa. London inspirerar alltid på grund av att vi bodde där under en period och det väcker gamla härliga minnen. Paris för modet, Los Angeles för arkitekturen och Köpenhamn för att det känns nära ”hemma” men ändå så långt bort. Sist men inte minst New York för att den staden alltid får mig att känna mig som om jag är med i en storslagen film.

 Vem vill du ska vara med i nästa veckas intervju?

Min kära vän och arkitketnörd, Claes Juhlin.

Här hittar du Emma Unckels Instagram-konto och skönhetsblogg.

Emma driver även Insta-kontot @Unckelhouse – där du kan följa renoveringen av hennes 70-talshus i Djursholm.

Läs också:

Kika in Elle-redaktörens renoveringsprojekt i Djursholm

En helg med Daniela Upmark: ”Lägenheten blir aldrig klar”

En helg med Amelia Widell: ”Det är overload av sammet just nu”

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook